You are here: Home Evenimente ancheta Un deceniu de investigaţii celebrat într-o Ediţie Gold a Balului Ancheta
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Un deceniu de investigaţii celebrat într-o Ediţie Gold a Balului Ancheta

E-mail Print PDF
De 10 ani, echipa săptămânalului „Ancheta” şi-a obişnuit cititorii cu informaţii în exclusivitate despre scandalurile momentului, dezvăluiri în premieră şi descoperirea celor mai ascunse detalii ale subiectelor de anvergură. Urmând această „reţetă”, la care s-a adăugat echilibrul liniei editoriale şi profesionismul echipei, publicaţia şi-a câştigat şi menţinut supremaţia pe piaţă, lucru dovedit constant în fiecare luni dimineaţa.  Acest deceniu de activitate a fost celebrat într-o atmosferă grandioasă, în sala Diamond Ballroom din incinta Ramada. La ediţia Gold a Balului Ancheta au participat circa 300 de invitaţi, numeroase nume sonore din viaţa publică a judeţului, dar şi de la nivel naţional. Parteneri în cadrul evenimentului au fost  Ţiriac Auto Piteşti şi Bijuteria Teilor.
La ediţia Gold a Balului Ancheta au participat şi cei mai importanţi oameni de afaceri din judeţ, care au profitat de moment pentru a mai discuta şi altceva decât business.
Fair-play-ul - mesajul public al serii
Evenimentul organizat de publicaţia „Ancheta” a reuşit să adune la un loc toţi actorii importanţi ai scenei politice şi economice. Au fost prezenţi şefii partidelor politice, alături de candidaţii la parlamentare, în centrul atenţiei fiind adversarii principali: preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, şi preşedintele PDL Argeş, Mircea Andrei, care tocmai au început oficial lupta electorală. Unul dintre momentele palpitante ale serii, care a stârnit aplauze, a fost cel în care Mircea Andrei a dat mâna cu Constantin Nicolescu, în faţa întregii audienţe, diminuând un pic din tensiunea acumulată între cei doi.
Prinţul Paul de România a venit însoţit de fiul său
Un oaspete de seamă, care ne-a onorat cu prezenţa sa distinsă, a fost Prinţul Paul al României. Acesta a venit însoţit de micul Carol, în vârstă de 2 ani şi 8 luni, care s-a arătat foarte ataşat de tatăl său. Alteţa Sa a ţinut să felicite echipa de jurnalişti şi să menţioneze că vizitează frecvent judeţul nostru, prin prisma prieteniilor legate aici şi că îl promovează ca destinaţie turistică. Pe parcursul serii, Prinţul Paul a stat alături de bunul său prieten, primarul comunei Bradu, Florin Frătică.
Deşi prinţesa Lia nu a putut veni, a primit un cadou preţios din partea Bijuteriei Teilor, partener al evenimentului. Astfel, Alteţa Sa Regală va purta un diamant oferit de o firmă renumită din Argeş, condusă de omul de afaceri Florin Enache.
Un alt invitat de la nivel naţional a fost ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care va candida la parlament pe un colegiu din Argeş.
Seara a fost împărţită în trei secţiuni importante: acordarea titlurilor de excelenţă, prezentarea premiilor de umor 2012 şi desemnarea celor mai puternici oameni din Argeş. De asigurarea unei atmosfere de petrecere s-a ocupat trupa De la Fun, condusă de Dan Şipoteanu. Unul dintre momentele muzicale a fost susţinut de către Eduard Leaţă, participant la show-ul „Românii au talent”. Acesta a câştigat peste 100 de premii la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale de chitară clasică şi are la activ numeroase concerte susţinute în Europa.

Premiile de excelenţă
An de an, publicaţia „Ancheta” îi recompensează pe cei care, prin acţiunile lor, contribuie la dezvoltarea şi promovarea Argeşului. În 2012, s-au acordat cinci premii de excelenţă:
Secţiunea Business – Ion Lazăr
Pentru viziune şi cutezanţă în managament, precum şi pentru contribuţia nemijlocită pe care grupul de firme Lazăr o are la dezvoltarea economiei judeţene, la atragerea unor investiţii şi parteneriate externe şi la crearea de noi locuri de muncă.
Secţiunea Reprezentare naţională - Echipa BCM Piteşti
Pentru reprezentarea cu succes a sportului argeşean în competiţii naţionale şi europene, precum şi pentru obţinerea, în anul 2012, a celor mai importante titluri din competiţiile baschetbalistice organizate la nivel naţional - Cupa şi Supercupa României.
Secţiunea Administraţia publică – Tudor Pendiuc
Pentru reuşita de a înscrie Piteştiul în prima ligă a comunităţilor sportive de pe continent, prin desemnarea municipiului reşedinţă de judeţ drept Capitala Europeană a Sportului pentru anul 2013, precum şi pentru eforturile susţinute în încurajarea şi dezvoltarea acestor tipuri de activităţi şi competiţii la nivelul localităţii pe care o conduce.  
Secţiunea Instituţii –
Fabrica de Combustibil Nuclear
Pentru permanenta dezvoltare şi pentru investiţiile majore în sfera retehnologizării, pentru eforturile şi rezultatele obţinute prin programul de modernizare a liniei de fabricaţie, rezultate care astăzi creează premisele furnizării de combustibil pentru prima încărcătură la Unităţile 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă.
Secţiunea Societate –
prof. univ. dr. Alexandru Puiu
Pentru întreaga activitate academică, pentru contribuţia decisivă în dezvoltarea la standarde europene a învăţământului superior din Argeş, pentru 55 ani de activitate ştiinţifică şi didactică neîntreruptă, pusă în slujba a zeci de mii de studenţi şi a societăţii româneşti, per ansamblu.
Premiile de umor – sarea şi piperul petrecerii
Cel mai aşteptat moment, care a dat fiori invitaţilor, a fost cel al premiilor de umor. În această secţiune, 10 persoane din viaţa publică primesc câte o melodie pamflet, drept cadou, în care sunt parodiate faptele lor de peste an, care au fost şi subiecte de presă.
n Cea care a spart gheaţa a fost Simona Bucura-Oprescu. Domnia sa a primit premiul „Spărgătoarea de nuci, cu B, de la Burnei”, cu menţiunea „De la trei numere-n sus, nici Burnei n-a mai putut”, făcându-se referire la proaspăta scoatere a acestuia de pe listele de candidaţi ai PSD şi înlocuirea sa cu Simona Bucura-Oprescu.
n Foştii directori din mandatul PDL au fost şi ei „recompensaţi” cu un pamflet muzical, în care li s-au reamintit toate „faptele de vitejie” şi premiul „Un fleac, i-au ciuruit”, cu menţiunea „Nu trage, domn Costică!”.
n Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, a fost cadorisit cu premiul „Bogdan Niculescu Duvăz”, cu menţiunea „Ionuţ Elie Zisu”, în ideea că a scăpat de un candidat de la Bucureşti ca să primească altul.
n Greii PSD, Tudor Pendiuc şi Constantin Nicolescu, au primit premiul „De n-am fi noi doi, aţi avea numai candidaţi din Dâmboviţa” cu bătaie la senatorul Mircea Andrei, cu menţiunea „Un argeşean pentru argeşeni, altul din Balş pentru piteşteni”.
n Preşedintele liberalilor argeşeni, Iani Popa, care a declarat că dă mâna şi cu PSD ca să bată PDL, a primit premiul „The Beauty and the Beast”, cu menţiunea „Membru nou în PSDeu, Iani al lu Căcărău..”
n La masa umoriştilor a fost poftit şi PNŢCD-istul Gheorghe Dinescu, fost ospătar, de profesie, cunoscut şi pentru palmaresul de partide adunat în CV. Drept urmare, acesta a primit cadou un meniu cu lista partidelor politice din România, ca să ştie ce să comande pe viitor şi premiul „ApR, PUNR, PLD, PNŢCD, ARD...” cu menţiunea „Fără PSD, că are şi PSD-ul ospătarii lui.”
n Două dintre membrele de frunte ale PSD, medicul Cristina Stocheci şi avocatul Gabriela Zoană, au fost şi ele prinse în pamflet, prin prisma apariţiilor constante ale acestora lângă preşedintele Nicolescu, în momentele sale de cumpănă. Cele două au primit premiul „Zâna de serviciu” cu menţiunea „Cristina pe medical, Gabi în codul penal”.
n Fostul inspector general al IŞJ Argeş a fost „înţepat” cu premiul „Tanga cum laude”, cu menţiunea „Dacă mai prindeam un BaC, ieşean sigur deputat”.
n Doi foşti colegi, buni prieteni, transformaţi în duşmani de trecerea unuia dintre ei în tabăra adversă, Edi Vasile, consilierul lui Mircea Andrei, şi Maria Dinu, omul care ştie tot şi face totul în PSD, rămasă fidelă preşedintelui, spre deosebire de primul menţionat, au fost şi ei personaje de pamflet, primind premiul „Un trandafir şi doi grădinari”, cu menţiunea „Dacă aştepta Maria după stropitoarea lui Edi, murea neudată”.
n Şirul de pamflete s-a încheiat cu cel al preşedintelui PDL Argeş, Mircea Andrei, care a primit premiul „Senatorul de Piteşti” la ”Sfânta redistribuire”.
Constantin Nicolescu - desemnat cel mai puternic om din Argeş
În cadrul ediţiei Gold a Balului Ancheta s-a lansat şi  Catalogul „Cei mai puternici 100 oameni din Argeş”. Cu această ocazie s-a dezvăluit şi topul puterii, întocmit pe baza nominalizărilor făcute de către personalităţile care apar în această ediţie de colecţie.
Pe primul loc s-a clasat Constantin Nicolescu, care a adunat 21 de nominalizări, pe locul al doilea, cu un număr egal de voturi, un politician, Mircea Andrei, şi un om de afaceri, Gheorghe Badea, iar pe locul al treilea, cu câte 8 nominalizări, Î.P.S. Calinic şi omul de faceri Virgil Dumitru.
Acest clasament dovedeşte un echilibru al forţelor economice şi politice. Din discursul celor care s-au clasat pe primele trei poziţii ale topului a reieşit un singur mesaj, în care se face apel la unitate şi la convergenţa politicului şi a economicului spre dezvoltarea judeţului, printr-o comunicare mai intensă şi mai productivă între reprezentanţii celor două sectoare.
Catalogul „Cei mai puternici 100 oameni din Argeş”, editat în condiţii grafice de excepţie, se distribuie gratuit, împreună cu ziarul, luni 12 noiembrie. Această ediţie este o colecţie de interviuri, cu persoanele de top ale judeţului, în care se dezvăluie cititorilor elementele succesului şi traiectoria spre putere, ceea ce transformă Catalogul Ancheta într-o lectură utilă şi obligatorie.
Un deceniu de investigaţii în aceeaşi echipă a fost posibil prin unitatea şi profesionalismul celor care alcătuiesc redacţia „Ancheta”, coordonaţi pas cu pas de către directorul Camelia Bădulescu-Stănescu. Aceasta a dezvăluit reţeta succesului publicaţiei „Ancheta” pe piaţa media: echipa. Profesionalism, echilibru, continuitate, reputaţie sunt câteva dintre calităţile oamenilor de la „Ancheta”. Câştigarea primului loc pe piaţa săptămânalelor nu ar fi fost însă posibilă fără cititorii „Ancheta”, care, prin dorinţa lor de a afla exclusivităţi şi detaliile importante ale subiectelor de anvergură, ne motivează în fiecare luni să fim cei mai buni.
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML