You are here: Home Suplimentele ancheta Editii speciale Asiguratorii auto depăşesc cu greu situaţia financiară a momentului
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Asiguratorii auto depăşesc cu greu situaţia financiară a momentului

E-mail Print PDF
Domeniul asigurărilor auto din Argeş este, în egală măsură, afectat de recesiunea care a lovit toate sectoarele activităţii economice. Pe fondul problemelor apărute,  societăţi mai mici de gen au ajuns până la suspendarea activităţii, deoarece populaţia renunţă la unele poliţe, fie apreciind că acestea nu mai sunt ren­tabile, fie pe fondul lipsei banilor. Deşi reprezentanţii asiguratori­lor auto spun că nu s-a conturat deocamdată o tendinţă anume a pieţei, aceştia admit totuşi că specifiul acestei crize economice le va crea mari probleme în acest an.
Dincolo de clienţii care renunţă în special la poliţele de tip CASCO (opţionale raportat la RCA şi mult mai costisitoare), vânzările în asigurări mai sunt direct afectate şi din cauza reduce­rii drastice a vânzarilor de autovehicule.
Mai mult, multe dintre servi­ce-urile auto au ajuns să refuze reparaţiile solicitate de clienţi, pe fondul faptului că asiguratorii plătesc din ce în ce mai greu.
În tot acest context, principalul factor pozitiv constă în acea că societăţile de asigurare vor acorda o atenţie sporită actualilor clienţi, în condiţiile diminuării masei potenţiale de asiguraţi, iar principalul factor negativ se reflectă într-o deja anunţată scumpire a asigu­ră­ri­lor.

"Criza se manifestă peste tot, probleme sunt peste tot şi în orice domeniu,  aşa că sectorul de asigurări nu avea cum să scape. În general, au probleme societăţile mici, care nu au pe nimeni în spate şi mă refer aici la firmele de asigurare care nu sunt susţinute de mari companii internaţionale. De asemenea, mari probleme mai au şi acei asiguratori care lucrează prin bănci şi societăţi de leasing. În acest sens, spre binele nostru, avem un portofoliu susţinut de credite de doar 5%. Urmează, într-adevăr, o perioadă foarte grea pentru societăţile de asigurări, dar se pot găsi şi soluţii. Prima ar fi ca societăţile să creeze pachete mult mai atractive şi mai accesibile pentru clienţi şi să se reorienteze de la credite la retail, aşa cum a făcut ARDAF. Oricum, în ultima perioadă, tot mai multe societăţi de asigurare nu mai sunt agreate de service-uri, pentru că plătesc greu şi pentru că îşi schimbă peste noapte politica de asigurare, fiind înghiţite de societăţi mai mari. Mai există o problemă: societăţile au început să caute varianta cea mai convenabilă de a repara daunele şi asta presupune mai mult timp în defavoarea beneficiarului. În aceste momente de criză, trebuie să deschizi bine ochi, întrucât bani pentru despăgubiri sunt din ce în ce mai greu de strâns, asiguratorii fiind nevoiţi să identifice service-uri care lucrează mai ieftin, dar care asigură acelaşi nivel calitativ.”
George Soare , director general ARDAF Piteşti
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML