You are here: Home >PAMFLET Retrospectiva săptămânii, fără mici, dar cu muştarul sărit!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Retrospectiva săptămânii, fără mici, dar cu muştarul sărit!

E-mail Print PDF

# Începem, uşor de anticipat, cu subiectul care i-a lovit în ficaţi pe românii patrioţi: nemernica de vânzătoare de la Kaufland Odorheiu Secuiesc, ce nu a vrut să servească un român pe motiv că nu ştia maghiară. În on-line circulă fotografii cu imaginea ei, însoţite de următorul mesaj: „Un om necivilizat, primitiv, rasist, care nu vrea din România o ţară europeană!”. Doamnelor şi domnilor, acestei vânzătoare primitive i se pot trece cu vederea multe, dar cum se poate să nu vrea ca România să fie o ţară europeană?! Păi până şi cizmarul meu vrea să repare încălţăminte într-o ţară europeană. Ieri, când m-am dus la piaţă, în Găvana, o mămăiţă din Coşeşti mi-a zis: „Domniţă, cel mai mult pe lumea asta îmi doresc ca România să fie o ţară europeană!”. Uite aşa ţi se urcă sângele la cap când vezi antieuropeni din ăştia şovini!

# Gheorghe Dinescu, unul dintre cei mai agramaţi politicieni argeşeni, (se) opinează: „Cine nu ştie limba română nu are dreptul la cetăţenia română!”. Păi ce faci, tată, îţi semnezi expulzarea cu mâna ta?

# Cred că Dragnea a furat şi golurile din vestiarul Naționalei României, altfel nu se explică victoria chinuită cu… Armenia. Oare promisiunea calificării la Campionatul Mondial de Fotbal figura sau nu în programul PSD?

# Poate îmi explicaţi şi mie următorul paradox: Tudose zice că nu-şi ţine banii la bancă din motive de… Terente. În schimb, acelaşi Tudose se împrumută la bănci pentru a putea plăti pensile şi salariile bugetarilor. Cred că dacă lângă mădularul lui Terente, păstrat la borcan pentru a frustra milioane de bărbaţi, ar fi pus şi creierul premierului s-ar putea constata că au acelaşi IQ.

# Şi-a făcut Ponta partid. Ce bine! Acum, dacă nu mai este în PSD, deja e altă persoană!

# Era vineri, când în România se declanşase nebunia. Ungurii nu mai voiau să ne servească mititei, DNA făcea arestări în Sănătate, Ponta îşi făcea partid, Tudose se împrumuta de la bănci pentru pensii şi salarii fără să-i mai fie jenă de Terente, iar un cetăţean consternat îşi vărsa năduful pe Facebook: „Domnilor parlamentari USR, nu credeţi că ar trebui să vă mai tundeţi?” Poate fi înnebunitor, uneori, să trăieşti în România. Aşa mă bate un gând să trec graniţa la Odorhei...

# Zoe Petre a murit. Tot vineri. Greşită zi şi-a găsit să moară, aproape că nu a mai sesizat nimeni de atâţia... mici. Mda, biata Zoe a plecat într-o zi în care micii au stat în gurile multora...

# Încă de la mijlocul verii, a început să ne bâzâie pe la urechi un refren de jale: „Vine criza!” O spun analişti economici, o spun experţi ai BNR... În ţara asta e o criză continuă, criză de vaccinuri, criză de manuale, criză de oameni profesionişti în domeniile în care lucrează toţi pilangii, criză morală, criză de bani atunci când, după ce achiţi facturile, constaţi că ţi-a mai rămas doar un sfert din venituri pentru supravieţuire (asta, dacă eşti norocos!), criză de forţă de muncă după ce populaţia activă s-a dus în străinătate să muncească pe nişte bani, crize de nervi, crize de idei... În fine, crize de toate felurile şi pentru toate sexele. Aşadar, despre ce crize mai vorbim, într-o ţară în care parcă ne crizăm de când ne ştim şi singura realitate în care trăim e CRIZA de orice?!

# Împovărat de cheltuielile cu plata salariilor, statul a tăiat din investiţiile în infrastuctură. Ceea ce este excelent! Între timp, drumurile se vor deteriora până la imposibilitatea de a mai fi folosite, ceea ce înseamnă că vom avea mai puţine accidente. În definitiv, ce este mai important: viaţa omului sau să ai pe unde să circuli? Oricum, combustibilul s-a scumpit, RCA-ul s-a scumpit, poliţia ne veghează din boscheţi... Mai bine fără drumuri!

# Este din ce în ce mai evident: ăştia de ne conduc sunt şi proşti, şi ticăloşi. Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat la Reuniunea Anuală a Diplomației Române: „Vă dau un exemplu: 100 de euro în România valorează cât 200 de euro în Marea Britanie și cât 150 euro în Germania. Valoarea banilor în România este mult mai mare”. Cam cât de prost să fii să spui asta? Cam cât ministrul Educaţiei, zic.

# Care ministru al Educaţiei ar vrea manuale unice. Dacă s-ar putea, un singur manual pentru toate materiile, cu multe fotografii şi realizat, în condiţii grafice mizerabile şi la cel mai mare preţ, de către tipografia statului.

# Cititorii noştri, care e (sic!), de multe ori, mai deştepţi decât noi, ne-au sfătuit să nu le mai plângem de milă celor care se plâng că îi lasă primarul Cornel Ionică la gară, departe de serviciu sau de şcoală. „Nu le mai plângeţi de milă, există taxi, au cu ce ajunge!”, ne scrie un cititor. Foarte pertinentă observaţia! În plus, vom încuraja afacerile locale pe bază de transport în regim taxi. Şi cum preţul combustibilului este în creştere, îi vom face pe fraieri de bani! Parcă şi-i văd pe navetişti la coadă, la taxi, câte patru-ntr-unul, să se-ajungă la toată lumea!

# „PNL trebuie să facă opoziţie dură şi clară!”, a declarat Ludovic Orban, preşedinte al PNL. Întrebat de presă dacă PSD ar trebui să se teamă, acesta a clarificat: „Nu trebuie să dramatizaţi, vorbeam de o poziţie, o singură poziţie”…

#  „Dacă ajungem la guvernare, probabil va trebui să îi dăm afară pe toți cei angajați de PSD pe bază de pile, relații și cumetrii politice.” – a mai spus Orban, în acest weekend. Vă daţi seama că, după aceste vorbe, liberalii nu mai pupă la putere? Păi numai dacă iese tot aparatul de stat cu salarii mărite, cu tot cu rubedenii şi legături de business sau alte interese, PSD face liniştit 40%?

# PSD vrea să pună timbru şi pe apă! Sunteţi conştienţi că asta înseamnă că preţul ei, la raft, va exploda. Mare mirare dacă ăştia nu vor pune... apă în apă, ca s-o mai dilueze.

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML