You are here: Home > INTERVIU Primăria a cumpărat brandul și așteaptă alături un investitor puternic
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Primăria a cumpărat brandul și așteaptă alături un investitor puternic

E-mail Print PDF

„FC Argeș trăiește din nou și asta ne-am dorit cu toții!”

 

Una dintre promisiunile făcute în campania electorală de către primarul Cornel Ionică a fost aceea că va achiziționa prin orice mijloace brandul FC Argeș. După mai multe încercări eșuate, în sfârșit săptămâna trecută, la un an de când a fost ales, primarul a reușit să împlinească acest deziderat și a răscumpărat FC Argeș de la ANAF pentru suma de 6,6 miliarde de lei cu ajutorul consilierilor locali. Ce va face Primăria Pitești mai departe însă cu acest brand, am încercat să aflăm de la edilul care și-a asumat un proiect sportiv cu mare miză la nivelul întregului județ.

 

Ce v-a determinat să plusați la doar câteva zile de când v-a fost respinsă o ofertă?

- Oamenii. Am promis în campania electorală că voi face tot posibilul pentru a recupera numele de FC Argeș și sunt extrem de bucuros că am reușit acest lucru. Toată lumea se bucură. Toţi consilierii mi-au arătat astăzi că doresc ca sportul piteștean să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru a putea face performanţă.

Este o zi istorică pentru FC Argeș.

Cum a decurs procesul de cumpărare a brandului?

- Pe data de 12 iunie, a fost o licitație publică la care noi am mers cu o ofertă de 3,5 miliarde de lei. Așa cum preconizaserăm, aceasta ne-a fost respinsă de către cei de la ANAF. Văzând acest lucru, am convocat de urgență o sedință de Consiliul Local la care l-am invitat și pe lichidatorul judiciar care se ocupa de vânzarea brandului. Am dus oferta până la limita cerută de ANAF. Suntem foarte interesaţi ca SCM Pitești să continue în Liga a II-a sub denumirea de FC Argeș. Noi am alocat suma solicitată de ANAF. Am decis să alocăm suma de 550.000 lei plus TVA.

Mai departe cum vor evolua lucrurile?

- Am făcut și pasul acesta și credem că putem rezolva schimbarea denumirii în timp util și la FRF. Este un interes foarte mare în rândul piteștenilor pentru fotbal. Pe unde mă duc, toţi mă întreabă de FC Argeș... În acest moment, avem motive de satisfacţie. Piteștenii au de acum încolo toate motivele să vină la stadion și să susţină fotbalul. Eu sper ca în 2-3 ani să reușim să ajungem în prima ligă, acolo unde ne este locul. Deocamdată, avem în plan un rezultat bun în Liga a doua- poziționarea pe locul 6.

Are primăria posibilitatea materială pentru a susține performanța?

- Noi ne dorim să facem din echipă ce a fost odată, dar posibilitățile noastre financiare sunt limitate în acest caz. Anul viitor vom mări bugetul cu aproape 50% pentru liga a doua. Aici vorbim deja de alte pretenții, atât în ceea ce înseamnă jucătorii, cât și așteptările salariale ale acestora.

Odată cu achiziționarea brandului, sperați să vină și sponsorii?

- Până acum, am avut mai multe discuții, însă fără rezultat. Acum, că am reușit cumpărarea brandului, cu siguranță sponsorii își vor întoarce capul și către noi. Acesta a fost și unul dintre raționamentele pentru care am cumpărat FC Argeș. Vă pot spune că la acest moment am avut chiar și discuții cu un investitor serios din București, însă deocamdată doar atât.

Ce ne puteți spune de baza sportivă „Nicolae Dobrin”?

- În primul rând, vreau să vă spun că vom pune mare accent pe centrul de copii și juniori. Vom face investiții masive acolo, pentru că avem nevoie de copii care să vină din urmă și pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să le creezi condiții. În al doilea rând, avem speranţa că vom putea moderniza stadionul cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii care a mai finanţat și alte obiective sportive din ţară. Avem toate documentele depuse acolo și avem promisiunea că vom primi banii necesari. Ne dorim și un finanţator puternic lângă echipă și așteptăm cu interes ca mediul de afaceri să vină lângă noi pentru a putea duce fotbalul argeșean unde îi este locul.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML