You are here: Home > POLITIC Florin Frătică îşi revendică în instanţă mandatul de viceprimar
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Florin Frătică îşi revendică în instanţă mandatul de viceprimar

E-mail Print PDF

În mai, viceprimarul comunei Bradu, Florin Frătică, primea o condamnare cu suspendare în dosarul său de incompatibilitate. Sentinţa Curţii de Apel i-a adus şi pierderea mandatului de ales local, aşa cum a opinat Prefectura Argeş, dar şi conducerea Primăriei Bradu şi colegii din consiliu. Numai că Florin Frătică a considerat că nu se impunea pierderea acestei calităţi, aşa că a apelat la instanţă, după cum a şi menţionat în ultima sa declaraţie pentru publicaţia „Ancheta”. „În momentul în care se va emite un document de demitere, îl voi ataca”. În acest sens, a deschis deja dosar pe rolul Judecătoriei Piteşti, pe data de 8 iunie, care are ca obiect suspendarea hotărârii nr. 381 din 25 mai, emisă de Consiliul Local.

Primarul Dan Stroe consideră că este dreptul acestuia de a apela la instanţă, deşi procedura aplicată în cadrul Consiliului Local a fost corectă. „Noi am adoptat o hotărâre în care luam act de sentinţa Curţii de Apel şi de opinia emisă de Prefectura Argeş, privind impunerea încetării de drept a mandatului de consilier local și, implicit, de viceprimar al comunei Bradu înainte de termen de către Consiliul Local, prin hotărâre, la propunerea primarului. Era o luare la cunoştinţă, nu trebuia supusă votului”, ne-a declarat primarul Dan Stroe.

Florin Frătică se consideră încă viceprimar şi este de părere că hotărârea, conform legii, trebuia apobată de consilierii locali prin vot. „Nu ţin cu dinţii de acest post, dar vreau să se repecte legea şi să se urmeze procedura. Nu putea să se ia o hotărâre dacă nu exista comunicarea sentinţei Curţii de Apel. Eu am făcut contestaţie în anulare, iar procesul meu de incompatibilitate ar putea fi reluat, pentru că există în sentinţă două societăţi care nu au fost chemate niciodată în instanţă. Am arătat că am făcut contestaţie în anulare şi i-am rugat să aştepte judecarea fondului. De aceea, solicit instanţei suspendarea hotărârii prin care mi se încetează mandatul, până la momentul la care se va emite o hotărâre pe fond. Am avut un caz similar, cu Costel Zamfir, când nu am putut vota vacantarea locului de ales local până nu a venit motivarea instanţei”, ne-a declarat Florin Frătică.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML