You are here: Home > STRILE SAPTAMANII Avocatul Dan Panțoiu a debutat ca autor de romane
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Avocatul Dan Panțoiu a debutat ca autor de romane

E-mail Print PDF

Thrillerul polițist „Mercenarul întunericului” - primul roman al avocatului piteștean

 

Bookfest, cel mai mare eveniment din România dedicat cărţilor, a atras în urmă cu aproape două săptămâni sute de mii de vizitatori. Ediţia 2017 a Bookfest a fost una cu emoţii pentru avocatul piteștean Dan Panțoiu, care și-a făcut debutul în proză cu un roman polițist intitulat „Mercenarul întunericului”. Cunoscut pentru versurile extrem de sensibile, Dan Panțoiu a schimbat complet registrul și, de această dată, a adus în faţa cititorilor săi întâmplările trăite de un asasin plătit. „Este povestea unui mercenar altfel decât toți ceilalți mercenari și, da, este un thriller captivant, după părerea mea. Cel mai probabil, de săptămâna viitoare, cartea va apărea în librării, după ce a fost lansat la finele lunii trecute”, ne-a declarat avocatul- scriitor.

Romanul „Mercenarul întunericului” a apărut la editura RAO și a fost lansat joi, 25 mai, la Rompexpo, în cadrul Bookfest.

Acţiunea romanului se petrece în anii ’70 și îl are ca personaj principal pe Dúșan Panait, un elev eminent în ultimul an la Școala Militară de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne de la Băneasa. Acesta primește, în urma cutremurului din 4 martie 1977, misiunea dificilă de a păzi ruinele blocului Scala și de a supraveghea ca documentele și valorile găsite sub dărâmături să fie predate organelor în drept.

Ajuns asasin plătit, reușește, în urma unor peripeții extraordinare, să se răzbune pe cei care-i doreau moartea și banii și să se retragă departe de acea lume a întunericului, din care fusese constrâns să facă parte.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML