You are here: Home > DEZVALUIRI ȘEFUL DE LA EVIDENȚA POPULAȚIEI - BĂGAT ÎN COMISIA DE DISCIPLINĂ A CONSILIULUI JUDEȚEAN
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

ȘEFUL DE LA EVIDENȚA POPULAȚIEI - BĂGAT ÎN COMISIA DE DISCIPLINĂ A CONSILIULUI JUDEȚEAN

E-mail Print PDF

Scandalul dintre șeful Direcției de Evidenţă a Populaţiei și CJ Argeș a ajuns la Comisia de disciplină. Marian-Viorel Badea este cercetat, pentru că a încălcat disciplina bugetară, nu a plătit asigurările obligatorii ale salariaţilor și a denigrat imaginea instituţiei județene.

 

 

În luna aprilie, săptămânalul „Ancheta” publica un amplu material în care expunea situaţia tensionată de la Direcţia Generală pentru Evidenţa Populaţiei Argeș, instituție aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeș și condusă de Marian-Viorel Badea.

Șeful acesteia a considerat - deși nu avea buget și cadru legal - că trebuie să alinieze salariile angajaţilor săi la cele ale salariaţilor din CJ Argeș, provocând de aici o serie de rostogoliri financiare care pot face oricând deliciul Curții de Conturi și nu numai ale acesteia dacă vorbim de instituții de control.

Problemele au început încă din 2016, când - cu toate că nu avea bugetul necesar - Marian Badea a mărit lefurile subordonaților, astfel încât, în luna septembrie s-au terminat banii pentru tot anul.

Luat prin surprindere, ca să salveze situația, finanțatorul CJ Argeș a găsit, cum-necum, o soluţie și le-a asigurat fondurile necesare până în decembrie 2016. Situaţia însă s-a repetat și anul acesta. După ce Marian Badea le-a oferit angajaţilor DGEP salarii majorate de la sine putere, considerând că ai săi subordonaţi muncesc mai mult decât cei de la CJ și că sunt supraaglomeraţi din cauza lipsei de personal, a rămas în urmă cu plata contribuțiilor sociale.

Cu alte cuvinte, șeful Direcţiei a preferat să le achite salariile mărite fără a avea și un buget aferent și nu a mai avut bani pentru plata contribuțiilor aferente, ceea ce înseamnă că angajaţii DGEP nu sunt la zi cu asigurările de sănătate, cu cele de șomaj sau contribuţiile la pensie. Deși reprezentanții CJ Argeș au încercat în mod repetat să îi explice directorului Badea că salariile din Direcţia sa trebuie să se alinieze cu cele ale Direcţiilor de Evidenţa Populaţiei din ţară și nu cu ale instituţiei care îi finanțează, șeful DGEP a menţinut politica de plăți și punctul de vedere conform căruia și oamenii lui trebuie să câștige cât cei din CJ. Prin analogie, dacă aceasta ar fi regula, atunci și angajații din spitalele aflate sub coordonarea CJ-ului ar trebui să se alinieze la salariile instituţiei, și angajații DGASPC și tot așa…

Conform legii însă, fiind ordonatori terțiali de credite, aceste instituții trebuie să se încadreze în bugetul alocat de Consiliul Județean. Orice abatere de la această disciplină fiscală duce la sancțiuni semnifi cative ale Curții de Conturi, cei mai afectați urmând a fi tot angajații care, de regulă, sunt puși să dea înapoi toți banii obținuți în afara limitelor bugetare stabilite.

În acest context, după ce s-au epuizat toate măsurile prin care au încercat să îl convingă pe Marian- Viorel Badea că ceea ce face este complet greșit și dincolo de obligațiile legii, situația a ajuns la Comisia de disciplină, condusă de directorul Sorin Ivașcu. Deja au fost audiaţi reprezentanţi din conducerea CJ Argeș cu privire la situaţia de la DGEP Argeș, urmând să fie audiat și Marian-Viorel Badea.

Domnia sa confirmă că se află în această procedură, însă nu dorește să facă nicio declaraţie pe subiect, dat fiind faptul că s-ar putea interpreta ca fiind o presiune publică asupra comisiei. Cu toate acestea, Marian-Viorel Badea i-a invitat la lucrările Comisiei de disciplină și pe consilierii judeţeni. „Consider că, fiind vorba de un serviciu subordonat CJ-ului, aceștia trebuie să știe toate datele despre ceea ce se întâmplă în comisie și să fie o transparenţă totală a procedurilor.”, ne-a declarat directorul Marian-Viorel Badea.

Comments

avatar ochi albastrii
0
 
 
trimiteti-l la pensie pe domnu...pardon la a doua pensie... ca omu are si pensie si salariu
cica a fost militar
a montat la camere video mai rau ca aia de la SRI
zici ca e NASA acolo la bolentine
Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
Cancel
Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML