You are here: Home > EDITORIAL Ba a mea e mai mare!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Ba a mea e mai mare!

E-mail Print PDF

Săptămâna trecută, primarul Piteştiului, Cornel Ionică, a cedat cu nervii. Sau cel puţin aşa a reieşit pe Facebook. După ce a apărut pe site-ul Financiar Press un material elogios la adresa oraşului constructorilor de maşini, acesta a explodat, pe motiv că Mioveniul beneficiază de o imagine mai bună decât Piteştiul. A postat un comentariu usturător la articol publicat de către colegii de la Financiar Press – „Mioveni – localitatea în care se dă ora exactă în judeţul Argeş”.

De pe profilul „Cornel Ionică”, pagină de pe care edilul îşi ţine cititorii la curent cu toate acţiunile şi şedinţele pe care le derulează, a apărat următorul post, destul de savuros:

„Articolul se încadrează foarte bine în categoria «publicitate plătită», reprezentând doar una din dovezile în acest sens, pornind chiar de la fotografia ataşată, pe care, privind-o, ai senzaţia că reprezintă cine ştie ce capitală europeană.

Între municipiul Piteşti şi oraşul Mioveni nu este o concurenţă, şi nici un ar putea să fie, în condiţiile în care Mioveniul are o populaţie cel mult cât unul din cartierele de dimenisuni medii ale Piteştiului şi nimic mai mult, dar unele neadevăruri şi distorsionări ale realităţii deranjează.

A prezenta oraşul Mioveni ca pe un vârf al civilizaţiei şi urbanismului contemporan nu ţine cont că locuitorii acestui oraş învaţă în şcoli, licee şi universităţi din Piteşti, că apelează la servicii medicale în Piteşti, că îşi fac cumpărăturile în Piteşti, că vin la piese de teatru, concerte ale filarmonicii în Piteşti, că vizitează muzee din Piteşti etc.

Gropile din carosabil despre care vorbeşte autorul articolului există doar în imaginaţia domniei sale, iar a susţine că în Piteşti nu «are ce vizita», dar ar avea în Mioveni, nici nu merită comentat.

Un alt neadevăr care apare în articol este legat de vizita premierului Sorin Grindeanu din judeţul Argeş. Domnia a vizitat Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti şi Platforma Automobile Dacia, obiective strategice ale economiei şi cercetării româneşti, care au fost construite cu mult înainte de 1989 şi a căror existenţă nu reprezintă în niciun caz meritul autorităţilor locale din Mioveni, actuale sau anterioare, aşa cum se sugerează.”

 

„Cui îi place la Mioveni stă la Mioveni, cui îi place la Piteşti stă la Piteşti.”

Post-eveniment, primarul Cornel Ionică a declarat că respectiva postare a fost redactată de ... „cei de la departamentul de comunicare care s-au simţit că trebuie să dea o lămurire” şi care ar fi postat usturătoarele declaraţii de pe contul domniei sale.  În ceea ce priveşte argumentele aduse în favoarea Piteştiului, domnia sa susţine că nu-şi doreşte o polemică şi că nu are rost „să comparăm mere cu pere. Cui îi place la Mioveni stă la Mioveni, cui îi place la Piteşti stă la Piteşti.” În ceea ce priveşte o discuţie ulterioară cu colegul Ion Georgescu, Cornel Ionică a apreciat că au clarificat lucrurile încă de când s-au întânit la Mioveni (n.r. cu ocazia vizitei premierului Grindeanu) şi că această polemică nu merită întreţinută şi nici nu a necesitat clarificări ulterioare: „De asta stăm noi?! Chiar eram la Mioveni când a apărut comentariul şi i-am şi spus primarului. Vreţi scandal?! Nu am ce să lămuresc! Avem atâtea chestiuni serioase, lucrări şi investiţii şi stăm de lucruri de genul ăsta?! Fiecare îşi poate exprima opinia.”

 

„Pluralismul de idei este benefic!”

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a reacţionat foarte diplomat la comentariul colegului de partid. Cu siguranţă expresia sa când a citit comentariul ar fi spus mai mult decât toate cuvintele din vocabularul limbii române, dar nu am avut şansa să îl avem în faţă. „Nu comentez eu ce a scris jurnalistul, pentru că nu știu elementele şi tematica lui, dar nici răspunsul domnului primar Ionică. Să îşi clarifice amândoi punctele de vedere. Pluralismul de idei este întotdeauna benefic tuturor şi în special societăţii civile! Nu am ştiut de această dezbatere. Fiecare cu părerea lui, nu?!”, a declarat edilul oraşului Mioveni, care precis avea cel mai ironic zâmbet în colţul gurii pe care l-a putut afişa vreodată.

 

Dezbaterea a pornit de la o parcare

Surse care au privit cu interes şi cu amuzament răzbelul celor doi primari povestesc că acesta a debutat odată cu evenimentele prilejuite la ICN de vizita premierului Grindeanu când - de faţă cu toţi cercetătorii şi invitaţii - Cornel Ionică nu s-ar fi putut stăpâni  şi ar fi făcut nişte comentarii acide legate de starea parcării de la Institut. Respectivele comentarii au încruntat imediat fruntea primarului din zonă care a răspuns pe măsură la faţa locului, pentru ca - imediat după - confruntarea să fie mutată în spaţiul online.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML