You are here: Home > POLITIC Candidaţii la şefia PNL - pelerinaj la Vila Brătienilor de ziua partidului
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Candidaţii la şefia PNL - pelerinaj la Vila Brătienilor de ziua partidului

E-mail Print PDF

Săptămâna trecută, la vestitul conac al Brătienilor, s-a sărbătorit împlinirea a 142 de ani de existență a Partidului Național Liberal, județul nostru găzduind pe cei mai reprezentativi lideri PNL ai momentului, precum Raluca Turcan - președinte interimar, Ludovic Orban, Viorel Cataramă și Cristian Bușoi - candidați la șefia partidului la alegerile din 17 iunie. Alături de aceştia, au fost prezenți și președintele Organizației PNL Argeș, Adrian Miuțescu, alături de simpatizanți ai liberalismului interbelic, dar și de importanți oameni de cultură. În discursurile lor, vorbitorii şi-au exprimat regretul că județul nostru nu este condus după principiile liberale de mare valoare pe care le-am primit moștenire de la familia Brătianu, dar și speranța că oamenii își vor alege mai înțelept conducătorii, care să aibă viziuni de dreapta și principii morale.

Liderii liberali au profitat de prezenţa lor la un eveniment de o asemenea amploare pentru a-şi expune viziunea privind viitorul PNL. „Dacă fiecare dintre noi am strânge toată energia și curajul, viitorul PNL-ului ar fi unul mult mai liniar și mai puternic.Valoarea PNL-ului a fost dată de ceea ce au făcut politicienii vremii pentru România, iar eu aș vrea ca valoarea liberalilor de astăzi să se vadă în România de mâine, într-o Românie a lucrului bine făcut”, a susținut Raluca Turcan.

 

Discursul omului de afaceri Viorel Cataramă a ieşit din tipare, optimismul exacerbat al acestuia privind şansele de a aduce PNL la 40-50% din opţiunile electoratului fiind catalogate drept fantasmagorice.

„Astăzi suntem la o aniversare mai mult tristă decât veselă, fiind în ipostaza unor copii ce și-au dezamăgit părinții. Brătienii sunt părinții noștri, iar noi, din păcate, deși am primit o educație și o moștenire inestimabile, nu am reușit să menținem reușitele lor, lăsând țara pe mâini greșite și distrugătoare. Suntem bătuți de PSD, pentru că suntem puțini, atât la nivel local, cât și la nivel central. Dacă voi fi ales președinte al PNL, voi duce partidul la guvernare cu 40-50% de voturi, apoi voi înlătura toate ajutoarele pentru cei care pot să muncească, voi reduce și simplifica sectorul public, dând, la fel ca Brătienii, o mare importanță mediului privat, voi taxa impozitele și vom privatiza spitalele. Brătienii deși au fost bogați, au luptat pentru a ajunge la nivelul lor de bogăție cât mai mulți români, nu trebuie să ne fie rușine cu bogăția obținută cinstit”, a declarat foarte hotărât Viorel Cataramă.

Ultimul care le-a vorbit celor prezenţi a fost Ludovic Orban, acesta afirmând că: „Pentru liberali este cel mai greu să facă politică, deoarece celelalte partide nu au cu cine să se compare și nici la ce valori să se raporteze, dar noi, având o istorie atât de vastă și importantă în spate, trebuie să ducem ştacheta cel puțin la fel de sus precum înaintașii noștri.”

 

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML