You are here: Home > POLITIC 27.722 lei – cea mai mare indemnizație de creștere copil din Argeș!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

27.722 lei – cea mai mare indemnizație de creștere copil din Argeș!

E-mail Print PDF

Proiectul Olguței Vasilescu a pus pe jar România

Lia-Olguța Vasilescu, ministul Muncii, a inițiat de curând un proiect de lege care prevedea plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor, la o sumă fixă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, proiect care a stârnit controverse și discuții destul de acide, atât în rândul politicienilor, cât și al oamenilor de rând. Potrivit ministrului PSD, legea nu afectează majoritatea beneficiarilor acestor bani, ea fiind gândită doar în ceea ce privește un număr de 623 de persoane din întreaga țară care primesc pe lună o indemnizație mai mare de 10.000 lei. Astfel, legea afectează doar 3% din tații și mamele care solicită concediu de creștere a copilului. Într-un interviu acordat pe această temă, ministrul Muncii explică următoarele: „Plata acestor sume pentru creșterea copiilor reprezintă o înșelătorie pentru statul român, deoarece beneficiarii sumelor colosale nu acoperă banii primiți de la stat echivalând cu 85% din veniturile pe ultimele 12 luni, nici dacă ar contribui constant la bugetul de stat timp de 20 de ani. Un exemplu în acest sens este al unui avocat din București, care primește lunar suma de 159.348 lei, iar contribuția sa lunară către concedii și indemnizații este de doar 0,85% din salariu, iar cazul nu este unul izolat“. În tabăra adversă, cei care beneficiază de indemnizații foarte mari susțin că acestea nu sunt pe măsura cotizațiilor pe care le-au plătit ani în șir și pe care statul le-a încasat fără să se gândească la faptul că e prea mult!

 

Și la nivelul județului Argeș se plătesc sume semnificative

Potrivit unui raport al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (A.J.P.I.S), în județul Argeș sunt 17 beneficiari ai unei indemnizații lunare pentru creșterea copilului care se ridică la o valoare mai mare de 8.000 de lei lunar.

Potrivit aceleiași agenții, cele mai mari 5 indemnizații plătite în județul nostru sunt de:

#27.722 lei

#21.316 lei

#21.203 lei

#20.794 lei

#19.238 lei, fără ca agenția să ofere detalii cu privire la beneficiarii acestor sume sau domeniul profesional din care aceștia provin.

 

În ciuda controverselor și criticilor dure, ministrul Muncii spune că analizează în continuare acest proiect și că va propune guvernului o nouă variantă de plafonare, în niciun caz nu renunță la această măsură care, în opinia domniei sale, aduce prejudicii financiare imense statului român, lucru nemaiîntâlnit în nicio țară europeană: „În mai multe țări din Uniunea Europeană nu se plătesc deloc aceste indemnizații: Marea Britanie, Olanda, Luxemburg, Grecia, în alte țări, media fiind de 500 de euro, iar cel mai mare ajutor de acest tip se acordă condiționat în Germania și este în valoare de 1.800 euro. În acest moment, ne aflăm în stadiul de analiză a proiectului de lege, urmând să-l prezentăm guvernului când va fi gata“, a declarat Olguța Vasilescu.

 

 

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML