You are here: Home > REPORTAJ Cavalerii Vinului şi-au primit noii membri
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Cavalerii Vinului şi-au primit noii membri

E-mail Print PDF

Eveniment naţional la Piteşti

Sâmbătă, 6 mai, Ordinul European al Cavalerilor Vinului - Legatul Pitești a organizat ceremonia anuală de acreditare a noilor membri, prilej cu care au avut loc o serie de manifestări conforme cu ceremonialul specific Ordinului. Evenimentul de la sfârşitul săptămânii trecute a fost cu atât mai important cu cât anul acesta s-a stabilit ca în România să aibă loc doar două ceremonii de acreditare a noilor membri, prima dintre acestea fiind chiar cea de la Piteşti.

Impresionantul eveniment a debutat în jurul orei 16, participanţii reunindu-se în Piaţa Milea, de unde au pornit către Primăria Piteşti într-o impresionantă paradă, alături de Fanfara Argeşului şi de cavaleri călare. La sediul administraţiei locale, cavalerii au fost întâmpinaţi de oficialităţi din cadrul primăriei, ceremonia propriu-zisă de acreditare a noilor membri desfăşurându-se în sala de festivităţi a instituţiei.

După ceremonie, seara a continuat cu un dineu oferit de Legatul Piteşti al Ordinului Cavalerilor Vinului. La evenimentul de socializare găzduit de restaurantul Cornul Vânătorului au participat membrii Ordinului, noii lor colegi, reprezentanţi ai consulatelor din alte judeţe şi din Republica Moldova, parteneri şi invitaţi speciali. Dincolo de atmosfera deosebită, de programul artistic şi de prezentările specifice evenimentului, dineul a avut ca principal scop strângerea de fonduri pentru tabăra MagiCAMP Pucioasa, unde beneficiază de sprijin copii bolnavi de cancer. Fondurile au fost strânse prin licitarea unor bunuri preţioase, dar şi printr-o tombolă, la care au participat toţi cei prezenţi la eveniment.

Ordinul Cavalerilor Vinului are peste 5.000 de membri din 27 de țări și își revendică tradiția din ordinele cavalerești medievale, în special din cea a Ordinului Sfântului Gheorghe de la 1273, 1308 și 1468, preluând de la acestea principiile de bază ale cavalerismului, respectiv cinstea, onoarea, demnitatea și morala creștină.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML