You are here: Home > ANCHETA Maraton de spectacole la Festivalul Primăverii de la Curtea de Argeş
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Maraton de spectacole la Festivalul Primăverii de la Curtea de Argeş

E-mail Print PDF

Actorul Dorel Vişan, Fuego şi Elisabeta Turcu sunt capetele de afiş ale spectacolelor organizate de Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” cu prilejul celei de-a X-a ediţii a festivalului.

 

Timp de o săptămână, la Curtea de Argeş, vor avea loc mai multe spectacole şi expoziţii, reunite în cadrul unui eveniment devenit tradiţie în acest oraş. Festivalul Primăverii a ajuns la cea de-a X-a ediţie şi promite argeşenilor un adevărat maraton de evenimente culturale şi artistice, ce se vor derula pe parcursul perioadei 1-8 martie. Managerul Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, Cristian Mitrofan, s-a străduit să aducă şi anul acesta în faţa publicului argeșean câţiva dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului.

  • Seria manifestărilor va fi deschisă, încă din data de 1 martie, de expoziția de grafică și sculptură a artistului local Traian Duță, ale cărui creaţii vor putea fi admirate pe tot parcursul Festivalului Primăverii.
  • Pe 2 martie, la ora 19, argeşenii sunt invitaţi la un concert susţinut de Fuego, în deschiderea spectacolului urmând să susţină un recital şi interpretul Claudiu Matei. Preţul biletelor este de 20 de lei, acestea putând fi procurate de la Casa de Cultură şi Arte.
  • Iubitorii folclorului autentic sunt aşteptaţi tot vineri, 3 martie, începând cu ora 18, la un concert de muzică populară, denumit generic „Vatra Cântecelor noastre”, eveniment la care sunt invitați artiști îndrăgiți, capul de afiş al spectacolului fiind  Elisaveta Turcu Juverdeanu. Spectacolul de înaltă ţinută artistică va fi televizat şi transmis de Etno TV.
  • Unul dintre cele mai aşteptate evenimente din calendarul Festivalului cultural al Primăverii este cel care va avea loc pe 6 martie, când argeşenii vor avea ocazia să-l admire pe scenă pe marele actor Dorel Vişan. Acesta va fi protagonistul spectacolului „Dumnezeu şi omul”, în cadrul căruia celebrul actor va fi acompaniat la flaut de către Ionuţ Ştefănescu. Accesul publicului se va face pe bază de invitaţie.
  • Între 4 şi 7 martie, organizatorii festivalului de la Curtea de Argeș au pregătit un adevărat regal de teatru. Astfel, actorii Teatrului „Davila” din Piteşti vor pune în scenă fragmente din piese celebre ale dramaturgului Ion Luca Caragiale, dar şi prelucrări din opera lui Liviu Rebreanu sau a lui Tudor Muşatescu.

Conform directorului Cristian Mitrofan, programul manifestărilor din cadrul festivalului  a fost conceput pentru a satisface toate gusturile publicului argeşean în materie de artă şi cultură. De asemenea, evenimentul va fi onorat de prezenţa unor ansambluri din Spania, Grecia, Serbia şi Portugalia, cu care instituţia de cultură din oraşul Basarabilor are colaborări, dar şi a reprezentanţilor mai multor case de cultură din judeţ.

 

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML