You are here: Home > INTERVIU Nu există nicio legătură între Soroș și USR!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Nu există nicio legătură între Soroș și USR!

E-mail Print PDF

USR a fost, fără doar şi poate, surpriza alegerilor parlamentare de săptămâna trecută, devenind în urma votului popular a treia forţă politică din România. Şi în Argeş tinerii din partidul condus de Nicuşor Dan au avut un rezultat bun, reuşind să scoată un deputat. Un rol covârşitor l-a avut scorul pe Piteşti, unde USR s-a situat pe poziţia a doua în preferinţele electoratului, înaintea liberalilor. Cele 7 procente câştigate în Argeş l-au trimis în parlament pe tânărul Ionuţ Moşteanu, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, cu care am discutat despre proiectele politice pentru judeţul nostru, dar şi despre recentul scandal al banilor de campanie care a dus la excluderea soţului lui Clotilde Armand din partid precum şi despre zvonurile privind legăturile USR cu Soroş.

Cum vedeți viitorul USR în Argeș? Ce proiecte politice are USR în Argeș?

- Am făcut un pas important - într-un timp foarte scurt am adus alături de mica echipă USR Argeș noi membri și câțiva susținători care s-au dovedid de mare ajutor în campanie. Noi am făcut tot ce ținea de noi; poate că am fi reușit un rezultat mai bun dacă aveam mai mult timp de pregătire a campaniei, dar, ținând cont de mărimea echipei, timpul de pregătire și bugetul avut la dispoziție, suntem mulțumiți. Suntem a treia forță politică din Argeș și a doua din Pitești - acest lucru este o mare responsabilitate. Începând cu ianuarie 2017, vom continua să ne extindem la nivel județean; noii membri vor trebui să fie aliniați la principiile și valorile noastre. Proiectul principal politic în Argeș este întărirea și creșterea organizației astfel încât la europarlamentarele și prezidențialele din 2019 să fim una dintre cele mai puternice filiale USR din țară.

Care sunt primele proiecte legislative pe care vă propuneți să le inițiați ca deputat?

- Mai mult decât despre proiecte aș vrea să vorbesc despre priorități. Pentru Argeș,  vom susține proiectele de care am vorbit și în campanie:

# autostrada Pitești - Sibiu;

# stoparea defrișărilor ilegale;

# coagularea unui pol turistic în zona de nord a județului. Trebuie să fim mediatori între interesele legate de constituirea Parcului Național Făgăraș și dezvoltarea durabilă a comunităților din zonă;

# susținerea învățământului tehnic și profesional - competența forței de muncă va garanta accesul investitortilor;

# înființarea zonei metropolitane Pitești.

Pentru susținerea acestor priorități vom folosi, pe lângă urmărirea și inițierea proiectelor de acte normative necesare, toate pârghiile de care dispune un parlamentar - întrebări, interpelări plus rolul informal de mediator între toți factorii implicați - autorități centrale/locale și societatea civilă.

 

Argeșul a mai avut experiența parlamentarilor care locuiesc în afara județului și pe care, după ce s-au văzut cu mandatele, nu prea i-a mai văzut nimeni prin Argeș. Cât de des veți fi în mijlocul celor care v-au ales?

- Voi veni în fiecare săptămână în circumscripție. Fără excepție! În ianuarie, voi pune la punct cabinetul de parlamentar din Pitești și voi fi la dispoziția oamenilor. Deja sunt la dispoziția lor și comunicăm foarte bine pe Facebook.

 

Săptămâna trecută, USR a avut parte de primul său scandal public, ca să îi spunem așa, și mă refer la acuzațiile lui Sergiu Moroianu privind gestionarea fondurilor de campanie. Care ar putea fi efectele acestui conflict asupra USR? În ce măsură v-a afectat personal acest scandal?

- Pe noi nu ne-a afectat mai mult sau mai puțin decât pe alți colegi din țară. Au fost niște afirmații mincinoase și iresponsabile și decizia de excludere este absolut legitimă. Suntem un partid tolerant în care se discută liber toate temerile și problemele. Ca și colegii mei am fost foarte surprins de poziția domnului Moroianu și de faptul că nu a încercat să clarifice aceste lucruri intern și nici nu a oferit vreo probă pentru afirmațiile dânsului. Cu toții am tras foarte tare în campanie și a trebuit să compensăm prin eforturi personale lipsa de structură din teritoriu și lipsa de finanțare. Există nemulțumiri legate de modul de coordonare a campaniei de la nivel central; analiza campaniei va fi făcută la începutul lunii ianuarie și atunci vom trage toate concluziile.

 

Nu ar fi indicat, pentru a nu vă pierde din credibilitate, ca partid, să ieșiți public cu dovezi, în urma celor afirmate de Moroianu?

- Ca principiu, dacă cineva face o acuzație trebuie să o și poată dovedi. Nu invers. E un principiu al prezumpției de nevinovăție. Din informațiile noastre de până acum, nu sunt suspiciuni că vreuna din afirmaţiile domnului Moroianu ar putea fi adevărată. Un singur lucru e de discutat acolo - performanța coordonării campaniei.

 

Numele lui Soroș se tot vehiculează, există sau nu o implicare a acestui personaj pe scena politică românească și mai ales în USR?

- „Soroș” a fost o temă de campanie foarte bine ghidonată în spațiul public de consultanții evrei (ce ironic!) ai PSD-ului. Au reușit cu mulți bani și cu ajutorul televiziunilor aservite (în special România TV) să o țină sus pe agenda acestei campanii și astfel să mute focusul de pe listele pline de candidați condamnați sau cercetați penal ai PSD către o temă falsă. Nu există nicio legătură între Soroș și USR. Din contră, ultimele contacte ale lui George Soroș cu demnitari şi politicieni români sunt la nivel de PSD - Corina Crețu, Victor Ponta.

 

 

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML