You are here: Home > INTERVIU La Băbana, o parte din investiţii se face cu beneficiarii de ajutor social
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

La Băbana, o parte din investiţii se face cu beneficiarii de ajutor social

E-mail Print PDF

Bebe Ivan - un primar care a reuşit să construiască mult cu bani puţini

Anul trecut, comuna Băbana a ajuns celebră în întreaga ţară, după ce administraţia locală a reuşit să ridice din temelii un dispensar cu ajutorul angajaţilor pe legea 416. În acest fel, primarul Bebe Ivan a demonstrat că, atunci când se vrea, se poate construi şi cu bani puţini. Nevoia l-a determinat pe edil să apeleze la astfel de soluţii, în condiţiile în care comuna pe care o conduce nu se poate lăuda cu un buget prea generos, cu atât mai mult, cu cât ultimele date statistice arată o îmbătrânire a populaţiei locale - este suficient în acest sens să vă spunem că în ultima perioadă la Băbana s-au înregistrat 39 de decese şi doar 12 naşteri. Succesul construirii dispensarului l-a făcut pe Bebe Ivan să recurgă la aceeaşi metodă şi pentru realizarea altor investiţii din localitate, beneficiarii de ajutor minim garantat fiind forţa de muncă cu care se fac multe dintre lucrările planificate de administraţia locală. Despre reţeta pe care o foloseşte pentru a construi multe investiţii cu bani puţini, am stat de vorbă cu primarul Bebe Ivan.

În drumul spre primărie, am văzut multe lucrări în plină desfăşurare la acest moment în comuna Băbana. Ne puteţi spune despre ce este vorba?

- Într-adevăr, avem mai multe şantiere dechise şi suntem norocoşi că se întâmplă aşa. În primul rând, lucrăm la un puţ în centrul comunei. Aici vom crea un izvor care va veni de la 200 de metri adâncime şi care le va oferi cetăţenilor apă proaspătă şi curată. La şcoală lucrăm la construcţia unui vestiar lângă sala de sport, pentru că acolo copiii se schimbau până acum în clase, fete cu băieţi laolaltă, iar acest lucru nu este deloc normal în secolul al XXI-lea. Vă mai pot spune că la acest moment se lucrează intens şi la construirea unei săli de şedinţe lângă primărie, în parc, care va servi şi la încheierea căsătoriilor civile. Totodată, cu ajutorul Consiliului Local al comunei, am reuşit demararea lucrărilor pentru asfaltarea unui drum de 400 de metri, lucrare extrem de benefică pentru locuitorii din zonă, mai ales că vine iarna şi mai avem multe proiecte pe care vrem să le implementăm.

De unde aţi avut fonduri?

- Este adevărat că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, dar fac tot posibilul să obţin fonduri de unde pot, din orice surse pe care le avem la dispoziţie. De exemplu, sala de şedinţe va fi realizată din banii care ne-au rămas de la alte proiecte pe care le-am implementat de-a lungul acestui an. Am strâns 8.000 de lei cu care am achiziţionat materiale de construcţii, iar de ridicarea clădirii se ocupă beneficiarii de 416. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul vestiarelor de la şcoală. Aici aveam alocaţi 25.000 de lei pentru o centrală termică pe care trebuia să o montăm într-o şcoală, însă aceea unitate va fi închisă din pricina lipsei copiilor, deci am redistribuit fondurile tot pentru educaţie. Pentru puţ, am primit de la Consiliul Judeţean 88.000 de lei, iar lucrările se vor finaliza în luna mai a acestui an. În ceea ce priveşte asfaltarea celor 400 de metri de drum, ne-au venit 70.000 de lei de la guvern. Totodată, mai vreau să spun că în perioada următoare va începe şi turnarea celui de-al doilea strat de asfalt pe DJ 731 B.

A început campania electorală. Vă veţi implica în susţinerea candidaţilor?

- Sincer, aş pleca în concediu şi la fel ar face mai mulţi colegi de-ai mei. Ca primar, am probleme mult mai importante în comună.

Un pronostic pentru acest scrutin în ceea ce priveşte voturile în comuna pe care o conduceţi?

- Nu mă apuc să dau pronosticuri electorale cum fac alţi colegi de-ai mei care au declarat că vor scoate 70-80%, ci prefer să aştept. Ce să mai, le doresc succes tuturor, iar eu o să stau mai rezervat, pentru că întotdeauna roata se întoarce şi cine ştie ce se va întâmpla după alegeri.

 

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML