You are here: Home > INTERVIU Dacă viitorul PSD îl reprezintă candidaţi de la 70 de ani în sus, să-i ia ei pe toţi!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Dacă viitorul PSD îl reprezintă candidaţi de la 70 de ani în sus, să-i ia ei pe toţi!

E-mail Print PDF

Adrian Miuţescu, purtător de cuvânt al PNL Argeş:

În contextul actual, cum catalogaţi scena politică din Argeş?

- E o scenă politică deteriorată, care, după părerea mea, în ultimii ani a scăzut mult în ochii electoratului, a generat o serie întreagă de situaţii în care oamenii nu mai au deloc încredere în clasa politică şi principalul motiv pentru care se întâmplă lucrul acesta constă în faptul că zi de zi auzim despre judeţul Argeş numai lucruri negative. Dacă ne gândim numai la momentul în care s-a declanşat dosarul permiselor din judeţul Argeş, când pe unde te duceai în ţară toată lumea te întreba de unde ţi-ai luat permisul, continuând cu transferul unor instituţii importante ale statului în alte judeţe, precum Finanţele, Garda Financiară, OPC şi aşa mai departe, problemele economice generate de închiderea Arpechimului, minciunile cu Oltchim şi toată vânzoleala din Argeş, dezamăgirea creată de oameni care au fost miniştri şi care au promis marea cu sare şi nu au făcut nimic - toate acestea nu au făcut decât să afecteze din punct de vedere al imaginii judeţul Argeş.

Electoratul a ridicat ştacheta în ceea ce privește cerinţele faţă de clasa politică. Cum se adaptează PNL la noile exigenţe?

- Este nevoie, în primul rând, de o schimbare morală a clasei politice şi de generarea unor candidaţi care să fie pe placul şi conform exigenţelor electoratului. La noi,  în judeţul Argeş, când spun asta vin cu exemple de candidaţi, în principalele oraşe şi municipii avem candidaţi, oameni tineri, oameni noi, care nu au mai candidat la primărie. Cum este Narcis Sofianu, candidatul PNL la Primăria Piteşti, un tânăr care are deja experienţă în administraţie, dar care nu a mai candidat pentru o astfel de funcţie. La Câmpulung, avem un alt tânăr candidat, pe Bogdan David; la Curtea de Argeş - la fel, pe Radu Zevedei; la Mioveni, avem un inginer de la Dacia, domnul Franţescu. Aşadar,  noi am luat în serios semnalele de schimbare venite din direcţia electoratului şi, iată, deci că, la vremuri noi, venim cu oameni noi, chiar dacă unii dintre ei au avantajul unei notorietăţi mai scăzute. Uitaţi-vă la PSD. Vor să vină cu aceiaşi candidaţi. Dacă şi până la ora asta se roagă de domnul Pendiuc să candideze la primăria Piteşti, încălcând astfel propriile criterii de moralitate şi integritate pe care şi le-au stabilit?! Uitaţi-vă că propun tot din candidaţii pe care îi au în dosare. Majoritatea sunt pe listele de candidaţi ai PSD. Cred că PSD Argeş trebuie să primească o lecţie din partea electoratului. Ar trebui să primească o palmă serioasă. Electoratul, dacă vrea o schimbare reală, trebuie să o facă prin a aprecia pe cei care promovează ceea ce oamenii doresc.

În ciuda nemulţumirilor, filiala Argeş a PNL este destul de omogenă

PNL Argeş pare să se confrunte cu un adevărat exod al primarilor către alte partide. Ce se întâmplă?

- De regulă, astfel de informaţii nu sunt altceva decât simple zvonuri, deocamdată nu avem lucruri certe şi nu putem vorbi despre un fenomen. Şi după ordonanţa 55 au trecut primari la PSD şi nu ştiu cât de mulţumiţi sunt cei care au plecat. Cred că în PNL ar trebui să se întoarcă vreo 20 de primari care au plecat prin această ordonanţă, ea fiind declarată neconstituţională. Consider că partidele care se ocupă de racolarea de primari nu sunt partide serioase. Dacă viitorul PSD îl reprezintă candidaţi de la 70 de ani în sus înseamnă că acesta este un partid al trecutului, dovadă fiind racolarea primarilor în vârstă. Se pare că oamenii vechi ai noştri sunt buni la PSD. Să-i ia pe toţi, îi dăm la PSD pe toţi cei care depăşesc 70 de ani! Nu neapărat că am avea ceva cu cei mai în vârstă, dar trebuie să privim în viitor, şi aici intervin diferenţele între noi şi ei. Este vorba de un partid al prezentului şi al viitorului şi un partid al trecutului.

Există o ruptură între fostul PNL şi fostul PDL?

- În perioada campaniei electorale vor apărea tot mai des astfel de zvonuri, pentru că interesele celor care ne concurează pe scena politică sunt să ne denigreze, să ne creeze probleme, să bage băţul prin gard, să ne încurce şi să ne dezbine. Nemulţumiri nu vă ascund că au fost şi sunt. În orice partid veţi găsi oameni care au diverse nemulţumiri vizavi de conducere, de un şef. Deci sunt nemulţumiri şi această compatibilitate între foştii membri PNL şi foştii PDL-işti este destul de greu de armonizat doar într-un an şi ceva, doi, şi de-asta a fost şi perioada asta destul de lungă, de toleranţă, de copreşedinţie,  pentru că trebuia ca cei care erau nemulţumiţi şi care nu erau de acord cu fuziunea să plece şi cei care rămâneau să fie ancoraţi în ceea ce are partidul de făcut în viitor şi să fie nişte membri fideli partidului. Eu cred că filiala Argeş a PNL este destul de omogenă, chiar dacă sunt cazuri şi la noi de oameni care sunt nemulţumiţi. Câţiva au şi plecat din partid. Au fost localităţi în care am avut mai mulţi candidaţi şi automat că cei care nu au fost aleşi pe liste au plecat, din această concurenţă cel puţin unul rămânând nemulţumit. Totuşi am avut puţine pierderi, iar unele erau inevitabile.

Sunt mulţi primari dezamăgiţi de PSD care vor să părăsească partidul

Aveţi cazuri de primari ai altor formaţiuni politice care vor să vină la PNL?

- Sunt primari dezamăgiţi de PSD şi nu sunt deloc puţini. Edili dezamăgiţi de conducerea PSD, de modul în care Ponta a părăsit partidul, de modul în care, aici pe plan local se dă o luptă internă incredibilă. Vă daţi seama că sunt vreo 5-6 care vor să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean? Catastrofa din spitalele argeşene care sunt administrate de Consiliul Judeţean este în dreptul PSD. Dânşii trebuiau să-şi dea demisia, după ce au făcut această imagine a judeţului la nivel naţional. Da, sunt mulţi primari dezamăgiţi de PSD, de conducerea judeţeană, de conducerea naţională şi vor să plece. Problema este că noi, respectând aceste criterii de integritate, trebuie să fim foarte atenţi dacă oamenii respectivi se pliază pe cerinţele şi pe principiile pe care noi le-am introdus şi pe care dorim să le respectăm. Dacă se pliază şi vor fi asemenea primari care îşi doresc  să vină la PNL, îi vom primi.

Este Ion Popa cea mai bună variantă pentru Consiliul Judeţean Argeş?

- După analizele făcute de către PNL, cu siguranţă că da. Este persoana din PNL cel mai bine poziţionată la nivel naţional şi care poate ajuta judeţul din acest punct de vedere. Are o notorietate destul de bună şi o experienţă în administraţie pe măsură, pentru că a fost şi prefect, şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, şi din acest punct de vedere cred că, dacă Iani Popa ar fi preşedintele CJ, instituţia ar fi condusă cu o mai mare eleganţă, bun-simţ şi cu o notă liberală. Cred că ar fi o schimbare pozitivă, importantă pentru judeţul Argeş, şi cred că am putea împreună să arătăm că o administraţie liberală poate să facă performanţă, fără gălăgie, fără scandaluri, fără alte situaţii neplăcute de care am avut parte în ultimul timp cu administraţia PSD.

Există opţiunea să candidez la parlamentare

Dumneavoastră veţi candida la locale?

- Voi fi candidat pe listele CJ, chiar am avut o discuţie cu domnul Iani Popa şi m-a rugat să candidez şi voi încerca să ajut partidul implicându-mă. Consider că echipa de consilieri a PNL va fi o echipă puternică, pregătită și capabilă să producă schimbarea la nivelul Consiliului Judeţean, pentru că şi Iani Popa sau oricine ar veni pentru a face treabă trebuie să aibă în CJ oameni cu experienţă, capabili, care ştiu ce au de făcut odată ajunşi acolo.

Se zvoneşte că aţi fi interesat de un post de parlamentar.

- Da, există o opţiune în acest sens. În discuţiile cu colegii mei am spus că vreau să ajut şi să mă implic pentru a-i putea sprijini pe ei deocamdată, pe cei care candidează acum. Ca parlamentar, aş asigura ulterior susţinerea în parlament a proiectelor argeşene. Sperăm să fie şi un guvern liberal în anii care vin pentru a putea să punem accent pe problema proiectelor importante pentru judeţul nostru.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML