You are here: Home Evenimente ancheta Balul Ancheta 2013
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Balul Ancheta 2013

E-mail Print PDF

De 11 ani, săptămânalul „Ancheta” dă tonul în Argeș în materie de presă de calitate, investigații și dezvăluiri incendiare și analize pertinente pe teme de interes pentru cititorii săi. Vineri, 8 noiembrie, în atmosfera selectă și elegantă oferită de Diamond Ballroom de la Hotelul Ramada, echipa săptămânalului nostru a organizat unul dintre cele mai selecte evenimente din judeţ, Balul Ancheta, un dineu care a reunit personalităţi reprezentative ale mediului public argeşean, dar şi oaspeţi din alte judeţe.
Ediția din acest an a Balului Ancheta a reunit aproximativ 300 de personalități ale judeţului, cărora li s-au alăturat şi numeroşi oaspeţi din regiune. Săptămânalul „Ancheta” a reunit astfel în cadrul unui eveniment de socializare parteneri de dialog public, instituţional şi de business din toate judeţele regiunii de dezvoltare, potenţială viitoare regiune administrativă: miniştri, parlamentari, oameni de afaceri, reprezentanţi ai administraţiei publice şi directori de instituţii din Argeş şi din celelalte şase judeţe ale regiunii Sud Muntenia. Au răspuns invitației noastre de a ne fi alături la ceas aniversar, printre alții, miniştrii argeşeni ai Economiei şi Agriculturii, Andrei Gerea şi Daniel Constantin, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia – Liviu-Gabriel Muşat, secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne – chestorul Ion Stoica, generalul (r) Nicolae Berechet. Elita mediului de afaceri a fost foarte bine reprezentată prin prezența managerilor celor mai puternice societăți din județ, printre aceștia aflându-se, în premieră la un eveniment de acest gen, și managerul de la Lisa Draxlmaier Pitești, domnul Bernd Schmitt.
Timp de câteva ceasuri bune, invitații au petrecut o seară extrem de agreabilă, din care nu au lipsit momentele de distracție, muzică și dans, participanții profitând de ocazie pentru a purta discuții într-o atmosferă relaxantă. Responsabilă cu atmosfera de petrecere, trupa „De La Fun” condusă de Dan Șipoteanu, a fost și de această dată la înălțime. Parteneri în cadrul evenimentului au fost Ramada Pitești, Bijuteria Teilor, Vinescu.ro, Next Automobile – dealer Toyota. De asemenea, atelierul de modă P’ti Lou Lou a asigurat superba ținută a Cameliei Bădulescu, directorul săptămânalului „Ancheta”, în vreme ce salonul de frumusețe Aiko s-a ocupat de partea de make-up.

Premiile de excelență ale anului 2013

În cadrul evenimentului, săptămânalul „Ancheta” a acordat premii de excelenţă argeşenilor care în anul 2013 s-au remarcat prin iniţiative şi proiecte de mare importanţă pentru judeţ şi cu un puternic impact asupra societăţii argeşene.
n Miniștrilor argeșeni ai Economiei și Agriculturii le-a revenit premiul de excelență la secțiunea Reprezentare națională, întrucât reprezintă judeţul Argeş la cel mai înalt nivel al ministerelor respective, pentru performanţele politice şi publice, precum și pentru susţinerea intereselor judeţului în structurile guvernamentale.
n Premiul de excelenţă la secţiunea Business a revenit Florentinei Grigoraş, pentru viziune în management, pentru contribuția adusă la implementarea în judeţ a unor proiecte europene de succes, precum şi pentru contribuţia de excepţie la promovarea la nivel naţional a patrimoniului, valorilor şi tradiţiilor argeşene.
n Pentru contribuția adusă în aplicarea legii, pentru rezultatele obţinute în activitatea de prevenire şi combatere a infracţionalităţii care le poziţionează în topul naţional al structurilor ce luptă cu corupția și criminalitatea organizată, DGA Argeş și BCCO Argeș au fost recompensate cu premiul de excelență la secțiunea Instituții.
n Directorul cotidianului „Curierul zilei”, Constantin Neguț, a primit premiul de excelență la secțiunea Societate, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea sistemului de sănătate din judeţ prin demararea unei campanii umanitare fără precedent în Argeş, proiect care presupune dotarea Spitalului de Urgenţă Piteşti cu un angiograf, aparat medical de importanţă vitală pentru zeci de mii de argeşeni.
n Săptămânalul „Ancheta” a acordat premiul de excelență la secțiunea Administrație primarului Tudor Pendiuc, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea infrastructurii municipiului Piteşti prin implementarea a numeroase proiecte cu finanţare europeană, precum şi pentru performanţele administrative care şi-au găsit ecou în realegerea domniei sale în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România.

 

Cei mai puternici argeşeni – premiaţi la Balul Ancheta

În cadrul celei de-a 11-a ediţii a Balului Ancheta a fost lansat şi catalogul „Cei mai puternici oameni ai Argeşului”, ocazie cu care a fost dezvăluit rezultatul competiţiei pentru poziţiile de cei mai puternici argeşeni în domeniile economic, politic şi administraţie publică, conform ierarhiei stabilite de personalităţile prezente în ediţia de colecţie marca „Ancheta”. După ce a luat „aurul” la două dintre categorii – politic şi administraţie publică –, preşedintele Constantin Nicolescu şi-a adjudecat titlul de cel mai puternic om din judeţ în anul 2013, fiind secondat în clasamentul general de omul de afaceri Gheorghe Badea, câştigător al competiţiei din domeniul mediului de business, podiumul fiind completat de primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

 

„Ancheta” susține parteneriatul de dezvoltare Argeș-Dâmbovița

Un moment aparte l-a constituit prezentarea parteneriatului dintre Argeş şi Dâmboviţa, un protocol de colaborare care vizează proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii celor două judeţe şi în cadrul căruia săptămânalul „Ancheta” şi-a asumat rolul de susţinător şi partener media. Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi omologul său din cadrul CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, au subliniat importanţa unui astfel de demers în contextul politicii de coeziune aferente programului european 2014-2020. „Încercăm să susținem împreună în următorii ani proiecte care să ne apropie și care să conducă la dezvoltarea ambelor județe. Mă simt ca acasă în mijlocul dumneavoastră, pentru că Argeșul este aproape de sufletul meu” - a spus președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. „Intenționăm să încheiem astfel de parteneriate și cu alte județe din zonă, care să se concretizeze în investiții benefice pentru cetățeni” - a dat asigurări Constantin Nicolescu. Preşedintele ADR Sud Muntenia, Liviu-Gabriel Muşat, a salutat inițiativa celor două județe, arătând că parteneriatul Argeș-Dâmbovița „este un exemplu pe care și alte județe din regiune, dar și din România îl vor urma. Consider lăudabilă inițiativa săptămânalului Ancheta de a susține public astfel de proiecte”, a concluzionat Liviu-Gabriel Mușat.

 

Premiile de umor „Ancheta” - sarea și piperul petrecerii

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale serii a fost cel al premiilor de umor, de altfel sarea şi piperul petrecerii, parodiile muzicale marca „Ancheta” smulgând ropote de aplauze şi explozii de râsete din partea invitaţilor. Anul acesta, 10 personalități din viața publică a județului au fost eroi ai pamfletelor muzicale.
n Primul care a trecut prin focul umorului caustic al jurnaliștilor de la „Ancheta” a fost senatorul liberal Ion Popa, căruia i-a revenit premiul „Viaţa la ţară”,  cu mențiunea „…de Ionuţ-Elie Zisu”, făcându-se astfel referire la modul în care argeșeanul s-a trezit candidat pe colegiul de nord, deși visa să reprezinte Piteștiul în Senat.
n Nici președintele PDL Argeș, Cătălin Teodorescu, nu a scăpat de un pamflet muzical, deputatul democrat-liberal primind premiul „Prâslea-cel-Voinic şi merele verzi” cu mențiunea „Cine TEO mânca”, aluzie la textele afișelor electorale din campania de anul trecut.
n Primarul de la Bradu, Florin Frătică, a fost recompensat cu premiul „Ordin de restricţie în grad de cavaler” cu mențiunea „Al doilea mandat”.
n Simona Bucura-Oprescu și Georgiana Drăghici au împărțit premiul „Între două nu te plouă...” cu menţiunea „...dar te pică, Vasilică!”, cu bătaie la recentele evenimente din PSD Argeș în urma cărora cele două doamne au reușit să obțină funcții de conducere în interiorul partidului.
n Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost cadorisit cu premiul „Marea eutanasiere din PSD Argeş”, cu menţiunea „Cătălin Rădulescu”.
n Una dintre cele mai gustate parodii a fost cea care l-a avut ca personaj pe fostul președinte al PDL Argeș, Mircea Andrei, care a primit premiul „Important e să participi...”, cu menţiunea „...că după orice război/ Rămâne unu’ din doi!”, aluzie la competiția politică pe care a avut-o cu liderul PSD Constantin Nicolescu, ce a ținut timp de trei ani capul de afiș al presei argeșene.
n În numele echipei USL Argeș, președintele PC Cornel Lazăr a ridicat premiul „Două-trei săbii într-o teacă” cu menţiunea „Până la urmă tot se rupe teaca!”
n Președintele CJ Argeș Constantin Nicolescu și-a adjudecat premiul „Greu de pensionat”, cu menţiunea „Acest Bruce Willis al Argeşului”.
n Omul de afaceri Ștefan Lăzăroiu a fost „înțepat” cu premiul „Fiindcă nu e deputat,/ A vrut să-i dea un mandat”, cu menţiunea „Semnat Ninel Diaconu”.

CLICK AICI PENTRU GALERIE POZE

 

 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML