You are here: Home > PRIMA PAGINA
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Prea multe neveste dăunează grav discernământului!

E-mail Print PDF

„Nu mai există o firmă importantă de lucrări publice românească. Toate contractele de lucrări publice sunt câştigate de firmele străine.” – spune Călin Popescu Tăriceanu. Nu se poate, de aceea aproape toate lucrările cu statul sunt câştigate de firme româneşti? Ştiam că prea multe neveste dăunează grav discernământului, pentru că cifrele spun cu totul altceva!  I-auzi aici, nene Căline, ce spune statistica!

# Numărul contractelor de lucrări publice atribuite în primele 6 luni depăşeşte cu puţin 1800.

#  Doar 10 dintre acestea sunt semnate cu firme străine, cu sedii în Germania sau în Italia. Ca valoare, acestea însumează 27 de milioane de euro, din totalul contractelor de construcţii care înseamnă până acum 1,8 miliarde de euro.

# Toate celelalte contracte de lucrări publice, deci peste 1800, au ajuns la companii înregistrate în România. În privința sumelor atribuite, în primele 10 doar două sunt firme străine şi una are în spate un fond de investiţii polonez. Restul de 7 sunt companii româneşti, iar unele au ca acţionari direcţi chiar persoane fizice.

# Şi mai frumos: între primele 30 de companii care au încheiat anul acesta mari contracte cu statul se găsește și TEL DRUM!

 

S-au dus domni la votare şi au ajuns în patru labe!

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009 a ajuns la concluzia că Traian Băsescu și Emil Boc au fraudat alegerile. Iar argumentele sunt următoarele: dispariţia unor buletine de vot; nerespectarea procedurii de înmânare a buletinelor de vot pentru alegerea preşedintelui României şi pentru referendumul naţional de către membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare; amplasarea unor cabine de vot în afara localului secţiei de votare; altercaţii şi injurii între oficialii electorali pe parcursul desfăşurării procesului votării; nu s-a aplicat pe actul de identitate timbrul autocolant. Însă cel mai tare argument este... tolerarea comercializării de băuturi alcoolice în aria de protecţie a secţiei de votare! Vă daţi seama că, trosniţi bine la bord, mulţi dintre cei care plecaseră la ţol festiv să-l voteze pe Mircea Geoană, au ajuns în patru labe şi au pus ştampila pe Băsescu. Altfel nu se explică! … Şi mai interesant este că, pentru prima oară în democraţia asta mioritică, cineva este condamnat (chiar şi de către o comisie de caraghioşi), fără ca măcar să fie audiat. Până şi comuniştii aveau grijă la aparenţe, zău aşa!

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML