You are here: Home > PRIMA PAGINA
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Indicaţii de culise. Cum se face breaking-news-ul în România!

E-mail Print PDF

O ştiţi pe Oana Florea, preşedintele comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009, tipa aia care arată ca o căprioară speriată în farurile maşinii?... Aia cu creier de modelino, care primeşte de la partid şi mesajele pe care trebuie să le transmită presei,  modul în care trebuie să le transmită,  pe ce să pună accent şi, mai ales, ce să nu scoată în evidenţă, ca să nu bată la ochi cât de incompetentă este. Tipa aceea care este atât de… capabilă, încât, din greşeală, a trimis presei mesajul cu indicaţii preţioase despre cum să prezinte concluziile raportului de activitate al comisiei pe care o conduce. Aşa, ca să vedeţi şi dumneavoastră cum prelucrează politicianul prostimea de rând la breaking-news, vă redăm indicaţiile:

„Punctul de interes al raportului pentru ziarişti va fi la constătari. De refuzul procurorilor s-a tot discutat, propunerile legislative nu sunt interesante pentru public, breaking news va fi că Băsescu&Co au fraudat alegerile. Tu îţi faci datoria să prezinţi activitatea, să detaliezi din raport, că aşa trebuie. Dar nu te ataşa prea mult de propuneri în faţa presei, astea sunt detalii de bucătărie parlamentară. Finalitatea şi utilitatea muncii tale şi a comisiei pe care o conduci stă în constatările anchetei. Trebuie să pui accent pe aceste rezultate, pentru că refuzurile lui Kovesi v-au dat o aura de incapacitate şi inutilitate”.

Cu sau fără indicaţii, comisia asta de anchetă a avut aşa o greutate, aşa o autoritate, încât, a doua zi de la aflarea raportului, Klaus Iohannis a părăsit odăile de la Cotroceni şi l-a lăsat pe Mircea Geoană să reia ţopăiala întreruptă acum ceva ani.

 

#Epigrama săptămânii

*Lui Mihai Alexandrescu, cel care s-a despărţit de PMP „scurt şi oportun”. Şi fără alte comentarii...

 

Din experienţ-agonisită,

Atâta doar vreau să vă spun:

Decât lungă şi nedorită,

Mai bine scurt şi oportun.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML