You are here: Home > DEZVALUIRI Plecarea neurochirurgului Popescu ar fi lăsat 600 de operaţii pe creier şi coloană la mâna unui singur medic
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Plecarea neurochirurgului Popescu ar fi lăsat 600 de operaţii pe creier şi coloană la mâna unui singur medic

E-mail Print PDF

Spitalului Judeţean i-a trecut glonţul pe la ureche

Scandalul iscat la începutul săptămânii trecute la Spitalul Colentina din Capitală, care s-a lăsat cu demisia a doi dintre cei mai buni neurochirurgi din România, s-a transformat într-o potenţială rampă de lansare şi de avansare în carieră pentru un cunoscut medic argeşean. Profitând de golul lăsat de plecarea celor doi medici, dr. Mihai Popescu de la Spitalul Judeţean Argeş s-a înscris la concursul organizat pe fugă de Spitalul Colentina, fiind şi singurul candidat. Posibilitatea plecării unuia dintre singurii doi neurochirurgi din Argeş a creat premisele unei noi situaţii de criză la Judeţean, existând riscul ca peste 1.200 de pacienţi şi aproximativ 600 de operaţii pe creier sau coloană, pe an, să rămână la mâna unui singur medic.

Evenimentele care au conturat scandalul de la Spitalul Colentina s-au derulat cu o rapiditate uluitoare: luni, 4 septembrie, reputaţii medici Ionuţ Gobej - piteştean de altfel - şi Dorin Bică, fondatorii secţiei de Neurochirurgie, şi-au dat demisia; până la finalul săptămânii, unitatea medicală deja organizase concurs pentru ocuparea postului de şef al secţiei rămase fără conducere, singurul candidat, al cărui dosar a şi fost admis, fiind cel al medicului argeşean Mihai Popescu. Cariera de şef al Neurochirurgiei de la Colentina a doctorului Popescu s-a sfârşit, însă, înainte de a începe, concursul fiind anulat de primăriţa Gabi Firea. Oficial, primarul general al Capitalei şi-a motivat decizia prin faptul că medicii demisionari nu au fost consultaţi în legătură cu scoaterea la concurs a şefiei secţiei, deşi ei au contribuit substanţial la înfiinţarea acesteia. Neoficial, printre colegii din Argeş ai medicului Popescu se vorbeşte că acesta nu ar fi fost dorit nici de oamenii din Spitalul Colentina, nici de Gabriela Firea, care nu ar fi acceptat ideea că un post atât de important ar fi putut fi ocupat de un medic de provincie, de la Piteşti.

Dr. Mihai Popescu a dat semnal clar că vrea să plece

Faptul că Mihai Popescu nu mai pleacă de la Judeţean nu îi linişteşte deloc pe şefii spitalului, pentru care a devenit clar că neurochirurgul vrea să părăsească unitatea de la Piteşti şi că până la urmă acest lucru se va întâmpla, imediat ce se va ivi o a doua oportunitate. „De mai mult timp, domnia sa vorbea de o plecare, dar nu ne dăduse o dată anume. Acum s-a hotărât şi este o situaţie delicată. Dr. Popescu consultă şi tratează foarte multe persoane şi preia urgenţele. Dacă totuşi va pleca, o să încercăm să mai găsim un medic, deşi este greu, mai ales pe această specialitate” - ne declara săptămâna trecută managerul Aurelian Gheorghe, referitor la posibila plecare a doctorului Popescu.

1.200 de pacienţi internaţi în fiecare an

Neurochirurgia este unul din domeniile sensibile din medicina argeşeană, dacă este să luăm în calcul datele statistice. Potrivit evidenţelor spitaliceşti, anual, pe această secţie, sunt internaţi aproximativ 1.200 de pacienţi, aproximativ jumătate dintre ei necesitând intervenții chirurgicale pe creier sau coloană. Asta, în condiţiile în care mulţi argeşeni care suferă de afecţiuni neurologice aleg din start să ia calea unităţilor medicale din Bucureşti.

Mihai Popescu este fondatorul secţiei de neurochirurgie de la Spitalul Judeţean Argeş şi are o bogată activitate de cercetare ştiinţifică, fiind medaliat cu aur la Salonul de Invenţii de la Geneva, după ce a inventat dispozitivul de avertizare a crizelor de epilepsie. Singurul coleg pe care îl are la Piteşti este medicul George Mihalache, care anul acesta a lucrat în Marea Britanie, unde a avut un contract de şase luni, fapt ce demonstrează că şi rămânerea sa la Judeţean este sub semnul incertitudinii.

 

Comments

avatar MORGA
0
 
 
Atata timp cat Dr. Dan Manu l-a sicanat si amenintat pe Dr. Popescu Mihai cu desfiintarea sectiei de neurochirurgie de la spitalul judetean Arges omul incearca sa plece. Daca nu pleaca Dr. Manu ii pregateste fel de fel de dosare penale cu sluga sa de la politie - Gherghe. Si asa spitalul judetean va ramane fara sectie de neurochirurgie in timp ce spitalul Colentina o va mentine.
Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
Cancel
Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML