You are here: Home > PIRAMIDA Un investitor imobiliar acuză Primăria Piteşti că-i blochează proiectul fără nicio explicaţie
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Un investitor imobiliar acuză Primăria Piteşti că-i blochează proiectul fără nicio explicaţie

E-mail Print PDF

Are toate avizele pentru construcţie, inclusiv acordul arhitectului-şef al oraşului, dar primăria nu dă voie să se înceapă lucrările.

 

În ultimii doi ani, piaţa imobiliară din Piteşti a explodat, o mulţime de blocuri noi ridicându-se în mai toate zonele oraşului, pe unde s-a mai găsit câte o bucată goală de pământ. Investiţiile imobiliare se dovedesc printre cele mai profitabile, majoritatea apartamentelor noi vânzându-se chiar şi înainte de a fi terminate. De o afacere imobiliară profitabilă a sperat să aibă parte şi Marin Mateescu, care s-a lovit însă de reticenţa autorităţilor.

Marin Mateescu: „Primarul Ionică mi-a scos de 3 ori proiectul din Consiliul Local”

Marin Mateescu deţine 243 mp într-o zonă ultracentrală a Piteştiului, pe care i-a câştigat după un lung şir de procese cu familia Glonţ, proprietarii Hotelului Magic, lângă care de altfel se şi află terenul respectiv. Pe această bucată de pământ vrea proprietarul să ridice un imobil format din parter şi trei etaje, cu spaţii comerciale la parter, 6 locuri de parcare (2 afară, 4 la interior) şi 3 apartamente şi să scoată, astfel, un profit frumos. Pentru această investiţie, a umblat peste tot, ca să adune toate actele şi, deşi are toată documentaţa întocmită ca la carte, avizul comisiei de urbanism din primărie şi avizul arhitectului-şef, susţine că nu i se permite să demareze lucrările de construcţie, proiectul de hotărâre care viza aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) fiind restras de trei ori de pe ordinea de zi a Consiliului Local, înainte ca aleşii să-şi dea cu părerea şi să voteze în favoarea sau împotriva construirii imobilului respectiv. ,,Nu ştiu ce să mai fac. Am mers periodic la primărie încă de când am depus proiectul, de anul trecut, pentru a îndrepta eventualele probleme. Acum tot proiectul este perfect, m-am aliniat la toate cerinţele. La început mi-au spus că parcela de pe strada Armand Călinescu pe care o deţin este prea mică pentru a se construi pe ea, dar am demonstrat că legea îmi dă voie. Legea spune că parcela trebuie să aibă minim 150 de metri pătraţi, iar terenul meu are 243. Apoi au început altele. Am făcut fel şi fel de studii de însorire pentru vecini, am obţinut până şi avizul Ministerului Culturii, însă nimic. Proiectul a fost scos de către primarul Cornel Ionică de trei ori de pe ordinea de zi a Consiliului Local fără nicio explicaţie. Bineînţeles că am cerut să mi se prezinte motivele care au stat la baza acestei decizii prin mai multe adrese scrise, însă nu am primit nici acum, la aproape un an de zile de la prima adresă expediată, vreun răspuns. Am mers la prefectură! Şi domnul subprefect a cerut lămuriri vizavi de această situaţie,   însă nici domniei sale nu i-au răspuns. S-a creat o ruptură şi nu înţeleg unde, pentru că primăria deja a scos la dezbatere publică proiectul care presupunea construirea imobilului. Sincer, nu ştiu ce să mai fac să ies din această situaţie şi până la urmă cred că o să ajungem în instanţă, chiar dacă nu-mi doresc acest lucru”, ne-a declarat Marin Mateescu.

Arhitectul-şef: „A primit avizul meu şi al Comisiei de urbanism”

Pentru a ne lămuri cum stau lucrurile, am luat legătura cu cel care îşi pune parafa pe fiecare document care permite ridicarea unei clădiri în Piteşti, în speţă Cătălin Ghiţă, arhitectul-şef al municipiului. Din punctul său de vedere, nu ar exista absolut nicio problemă ca proprietarul terenului să primească liber la construcţie. „Chiar dacă au fost nişte probleme iniţial, domnul Mateescu le-a rezolvat şi la acest moment are un dosar complet şi perfect legal pentru avizare. Are şi aviz de la Ministerul Culturii, acesta fiind unul foarte rar şi greu de obţinut. Atât eu, ca arhitect-şef al municipiului Piteşti, cât şi Comisia de urbanism a primăriei am avizat pozitiv acest dosar. Acum, nu ştiu ce se mai întâmplă şi chiar m-am mirat când proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a Consiliului Local de atâtea ori”, ne-a declarat arhitectul-şef al Piteştiului.

Cornel Ionică îi scoate pe consilieri la o vizită în teren

Întrucât cel care a scos proiectul de pe ordinea de zi de trei ori a fost primarul Cornel Ionică, am considerat că este cel mai în măsură să explice acest gest. „Piteştiul este din ce în ce mai aglomerat. Nu am nicio treabă cu domnul Mateescu, dar vrea să construiască într-un spaţiu foarte mic şi pe o arteră extrem de importantă din Piteşti. Este corect că am cerut retragerea de pe ordinea de zi a Consiliului Local a acestui proiect, pentru că am considerat oportună şi o vizită în teren pentru a vedea situaţia de la faţa locului”, ne-a declarat primarul municipului Piteşti, Cornel-Constantin Ionică.

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML