You are here: Home > POLITIC Vila Florica – motiv de harţă între PNL şi PSD
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Vila Florica – motiv de harţă între PNL şi PSD

E-mail Print PDF

Ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a fost marcată de un protest inedit al consilierilor liberali. Aceştia au făcut grevă japoneză, prin purtarea unor banderole albe, ca semn de protest împotriva conducerii CJ Argeş.  Motivul a fost Vila Florica. Pe de o parte, liberalii îi acuză pe şefii CJ că nu au acceptat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect pentru cumpărarea Vilei Florica, din fondurile disponibile la departamentul Centenar, din cadrul guvernului. De partea cealaltă, preşedintele Dan Manu le-a tăiat-o scurt, declarând că PSD a făcut demersuri înaintea lor pentru ca Vila Florica să rămână în patrimoniul Argeşului şi proiectul cerut de liberali nu îşi mai are rostul. „Să fiţi mulţumiţi şi accept anticipat felicitările, pentru că social-democraţii au iniţiat şi vor duce la îndeplinire ceea ce liberalii nu au făcut”, a declarat Dan Manu, bătându-le obrazul consilierilor din opoziţie.

Marius Postelnicescu, liberal cu state vechi, iubitor de istorie, a declarat că acum este momentul oportun pentru ca Vila Florica să rămână a argeşenilor. „Să solicităm Ministerului Culturii achiziţionarea acestui obiectiv. Este un moment oportun, căci toate elementele sunt pro achiziţionării imobilului şi ar fi păcat să ratăm această şansă rapidă şi uşoară, fără alte avize şi documentaţii”, a declarat acesta. Deşi a mai adus şi alte argumente, cauza liberalilor nu a avut de câştigat şi a fost respins proiectul de hotărâre necesar pentru achiziţionarea conacului de la Ştefăneşti prin departamentul Centenar.

Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, a şi explicat de ce nu este nevoie de acest proiect, dând asigurări că în toamnă are garanţia că Vila Florica va fi achiziţionată în baza unei legi. „La iniţiativa social-democraţilor, şi nu a liberalilor, proiectul de lege privind cumpărarea Vilei Florica a urmat toate etapele pentru a deveni proiect legislativ. Şi în Senat, şi în Camera Deputaţilor, liberalii dumneavoastră au votat împotrivă. Avantajul va fi că o lege trebuie pusă în aplicare indiferent de cine este la guvernare. Ghinionul nostru a fost că în ultimele săptămâni dinaintea vacanţei  Parlamentul a fost ocupat cu altceva – moţiunea de cenzură. A trecut de Senat. În Camera Deputaţilor a trecut de toate comisiile, conform procedurilor. Sunt garanţii că în septembrie va intra pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi va deveni lege. Este o decizie politică asumată. Parlamentarii PNL să facă bine să voteze proiectul social-democraţilor privind achiziţionarea prin lege a Vilei Florica, ca patrimoniu şi brand naţional”, şi-a încheiat Dan Manu explicaţiile.

Liberalii au anunţat însă că protestele lor nu se opresc aici, fiind foarte nemulţumiţi de modul în care au fost trataţi de colegii consilieri de la PSD şi ALDE.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML