You are here: Home
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Ateliere motivaționale pentru copiii cu dizabilități la DGASPC Argeș

E-mail Print PDF

Pentru toată perioada vacanței de vară, educatorii, asistenții sociali și psihologii centrelor din subordinea DGASPC au creat un program special pentru motivarea copiilor care suferă de diferite tipuri de handicap. Este vorba despre copiii care au handicapuri fizice și de ordin psihic. Pentru că unii dintre aceștia nu sunt transportabili sau sunt greu transportabili, s-a găsit soluția de a le ocupa timpul liber cu ateliere  motivaționale, dar și educaționale.

Ateliere de pictură, sculptură sau lucru manual

Conform psihologilor care lucrează zilnic cu copiii, aceștia trebuie să aibă tot timpul o ocupație tocmai pentru a le distrage atenția de la propriile lor neputințe: „Pe cât posibil am încercat ca prin aceste ateliere nu numai să le ocupăm timpul liber, ci și să le creăm posibilitatea de a se exprima. Aceste lucruri pe care ei le pictează, le desenează sau le exprimă sub orice altă formă creativă le oferă posibilitatea medicilor curanți, dar și psihologilor care se ocupă de ei să îi ajute și mai mult în terapiile pe care le aplică în funcție de nevoile fiecărui copil”, a declarat directorul adjunct al DGASPC, Iuliana Matei.

Activităţi în aer liber

Pentru prima dată la nivelul instituției, formatorii acestor programe motivaționale vor ca acestea să fie aplicate și în aer liber. Conform psihologilor și psihopedagogilor, aceste activităţi pot fi mai utile dacă se desfăşoară în natură, tocmai pentru a-i stimula și mai mult pe copiii cu deficiențe. În funcție de vreme, dar și de posibilitatea deplasării copiilor, aceste activităţi se vor derula la Rucăr, la Arefu, dar și în zona Corbi. „Am ales pentru ei locuri liniștite, pentru că este foarte important ca acești copii să petreacă mai mult timp în natură. Vorbim despre copii care poate nu ies luni bune din arealul lor, tocmai din cauza bolilor de care suferă”, a mai declarat directorul Iuliana Matei.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML