You are here: Home
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

VIP-urile eliberate din închisoare s-au întors la afaceri și familii

E-mail Print PDF

Viața după pușcărie

În ultima perioadă, au fost eliberaţi din închisoare mulţi dintre argeșenii condamnaţi definitiv pentru corupţie. După ce au stat câţiva ani în spatele gratiilor, ispășindu-și astfel păcatele și pedepsele dictate de justiţie, foștii deţinuţi s-au reîntors în societate, majoritatea preferând să se ţină departe de tumultul vieţii publice. „Ancheta” a stat de vorbă cu apropiaţii argeșenilor eliberaţi recent din închisori și a aflat cu ce se ocupă fiecare dintre ei de când au părăsit penitenciarul.

 

Săndel Alexandrescu - o nouă viață

 

A ajuns după gratii în anul 2012 după ce a fost condamnat definitiv la cinci ani, pentru înșelăciune. A ieșit din penitenciar anul trecut și se pare că s-a apucat din nou de afaceri.

Potrivit informaţiilor noastre, Alexandrescu ar fi reluat colaborarea cu foștii lui parteneri de business și, implicit, cu afacerea Ioana Med Farm. Aceleași surse vorbesc despre faptul că Săndel Alexandrescu și-ar fi refăcut viața alături de o altă femeie după o despărţire discretă și elegantă de cea care i-a fost soție, doctorița Anca Alexandrescu.

 

Vasile Voinea își administrează din umbră proprietățile

Fostul adjunct al lui Vlăsceanu, Vasile Voinea, condamnat în megadosarul „mafiapermiselor”, a primit șase ani de închisoare cu executare. Reţinut și arestat în perioada 14 iunie 2008 - 7 august 2009,Voinea a revenit în închisoare în 2014, când s-a terminat procesul, de unde a ieșit la sfârșitul anului trecut. Potrivit surselor noastre, acesta își petrece timpul administrând proprietăţile familiei, în speţă spaţii comerciale și terenuri, pe care a reușit să le treacă pe numele neamurilor înainte ca scandalul permiselor să bubuie.

 

Codruț Vlăsceanu s-a retras la țară

Fostul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Argeș, Codruț Vlăsceanu, a fost eliberat pe 7 decembrie 2016. Condamnat la 6 ani închisoare, per total Vlăsceanu a executat aproximativ 3 ani și jumătate. Anii de după gratii și-au pus amprenta asupra sa, acesta preferând să se retragă la țară.

 

Liviu Făcăleață - back în business

Fostul director de la Pic a revenit și el alături de familie în martie anul acesta, în urma deciziei Tribunalului Argeș, ca urmare a propunerii de eliberare condiționată făcută de comisia Penitenciarului Colibași. Liviu Făcăleață a fost condamnat la 5 ani cu executare în dosarul „Mită pentru arbitri”. A executat aproape trei ani din pedeapsă - o parte în 2009-2010, restul după condamnarea definitivă din 2015. De când s-a întors acasă, s-a și îngropat în muncă, acesta conducând un business în domeniul alimentației publice alături de partenera sa de viață, Adina.

 

Sorin Pandele - departe de viața publică

În această primăvară a ieșit din penitenciar, după aproximativ 3 ani, și fostul deputat Sorin Pandele. Acesta a fost condamnat la 5 ani cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu în ianuarie 2014. Revenit acasă, fostul șef al Oficiului de Cadastru s-a retras din viața publică, fiind văzut numai în compania bunului său prieten Ovidiu Marinescu și încă așteaptă să treacă interdicțiile stabilite de instanță.

 

Generalul Chiriță s-a retras la Nucșoara

Condamnat la doi ani de închisoare la începutul lui 2015, generalul Mihai Chiriță a ieșit din penitenciar și s-a retras, de atunci, în comuna natală, Nucșoara. Acesta a fost acuzat în calitatea sa de șef al Direcției de Instrucție și Doctrine din cadrul Statului Major General al MApN că a blătuit o serie de concursuri în vederea ocupării anumitor posturi.

 

Constantin Nicolescu - acasă, lângă familie

Pe 29 mai, Constantin Nicolescu a fost și el eliberat, fiind așteptat la poarta Penitenciarului de către soţie și cele două fiice. După doi ani și patru luni petrecute în spatele gratiilor la Mioveni, fostul președinte al CJ s-a reîntors în sânul familiei, alături de cei dragi.

Deocamdată, nu a făcut nicio declarație publică și nici nu și-a arătat intenția de a reintra în vreun fel în viața publică.

Din penitenciar au ieșit tot la finele anului trecut și Cristi Libertatu, fostul șef al OPC, precum și fostul lichidator Petre Cătălin Costin. Aceștia nu au revenit în viața publică preferând deocamdată să stea lângă familie.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML