You are here: Home > PIRAMIDA Sorelo - amendată din nou de ITM pentru muncă la negru
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Sorelo - amendată din nou de ITM pentru muncă la negru

E-mail Print PDF

Primăvara s-a terminat în forţă pentru inspectorii muncii din judeţul nostru, aceștia controlând în luna mai zeci de firme. Așa cum era de așteptat, aceste verificări s-au lăsat și cu sancţiuni, nici mai mult nici mai puţin de 29 de societăţi fi ind amendate, cuantumul total al amenzilor fiind de 5 miliarde de lei vechi. Principalul scop al controalelor întreprinse de către inspectorii ITM este acela de a se asigura că agenţii economici din judeţul nostru respectă prevederile legislaţiei muncii aflate în vigoare și, în principal, dacă angajatorii le întocmesc acte salariaţilor. Cu ocazia controalelor de luna trecută, au fost întocmite și 3 dosare penale societăţilor Gservis Rou din Căteasca, firma având nu mai puţin de 26 de angajaţi fără forme legale, Rapid Expres Gres - 7 angajaţi la negru și Ben Muntenia Spedition - 6.

Printre firmele verifi cate și prinse cu nereguli de către inspectorii muncă se află și SC Sorelo SRL din Bascov.

Firma este la a doua sancţiune de acest gen, după ce anul trecut societatea patronată de Gheorghe Soare a mai fost prinsă o dată cu angajaţi fără forme legale, controlul respectiv făcând, de altfel, obiectul unui proces aflat pe rolul instanţelor argeșene. Și anul acesta, firma Sorelo a fost depistată cu un angajat fără acte, fapt ce i-a adus patronului Gheorghe Soare și o amendă de 100 de milioane de lei.

Pe lângă aceste societăţi, au mai fost depistaţi cu angajaţi la negru următorii agenţi economici:

 Rebegea Daniel - 5 angajaţi la negru, amendă 500 de milioane;

 Cypress Câmpulung și Invest Milenium - 4 angajaţi la negru, amendă 400 de milioane;

 Chefani Valentin Alain, Geotrade Agriprest, Ional D.I.C. Construct și Ru¬su Medas Top Construct - câte 3 angajaţi la negru, amendă 300 de milioane;

Adimar Design Interiors, I.F. Belciug Alina Maria, Păpușa Oil, Stan Babana și Unic Rucăr - 2 angajaţi la negru, amendă 200 de milioane. Cu prilejul controalelor, inspectorii ITM au mai prins cu câte un angajat fără forme legale și au sancţionat cu câte 100 de milioane următoarele societăţi: CAS Flavours More, Cofetăria Ribana, Din Cămările Naturii, Floradi Shoes, Hyatt Development 2011, Karina Best Spedition, Luca Top Invest, Luca Wash Invest, Plac Gips DDB Construct, Roxi Unic Mar, Șerban Mădălina Constantin, SSN Safety Services și Total Confort.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML