You are here: Home > PIRAMIDA PATRONUL FIRMEI FRANCESCA - SUPĂRAT PE STATUL ROMÂN
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

PATRONUL FIRMEI FRANCESCA - SUPĂRAT PE STATUL ROMÂN

E-mail Print PDF

Ovidiu Baciu: „ Pe străini îi ajută cu bani, iar pe noi cu nimic”

 

În ultimii ani, Argeșul a atras numeroși investitori străini care au dezvoltat afaceri în judeţ ce au oferit persoanelor aflate în căutarea unui serviciu posibilitatea de a se încadra în câmpul muncii. Numărul în continuă creștere al unităţilor de producţie înfiinţate în jurul orașelor argeșene a dus la scăderea ratei șomajului în judeţ, astfel că în ziua de astăzi numai cine nu vrea sau nu poate nu are un loc de muncă. Fabricile construite în ultimii ani în principalele zone indrustriale din judeţ au o capacitate de încadrare a persoanelor mai mare decât ce poate oferi la acest moment piaţa muncii și atrag o bună parte din forţa de muncă a firmelor românești.

Din această cauză, mulţi oameni de afaceri se confruntă cu o acută lipsă de personal, acesta fiind și cazul producătorului de confecţii Francesca Industries, care de ani de zile are disponibile sute de locuri de muncă, fără a reuși să le ocupe. Ovidiu Baciu, patronul firmei, acuză statul român că, în vreme ce acordă sprijin financiar și diverse facilităţi străinilor, pe investitorii români nu îi ajută cu nimic, dimpotrivă. „Nu cred că este normal și corect ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii din judeţul nostru. Vin aceste firme străine care, după ce că sunt adevăraţi coloși, mai primesc și bani de la statul român. Asta nu ar fi nimic, dar acum iau și forţa de muncă a societăţilor autohtone lăsându-le fără personal, pentru că vorbim de plecare a zeci sau poate chiar sute de oameni. Nu se poate continua așa, pentru că acest lucru creează mari probleme societăţilor locale”, ne-a declarat Ovidiu Baciu.

Francesca Industries are aproximativ 230 de angajaţi, însă periodic scoate spre ocupare alte câteva sute. Producătorul argeșean de confecţii lucrează exclusiv pentru export, fabricând articole de îmbrăcăminte pentru pieţele din Marea Britanie, Suedia, Franţa și Spania. Francesca Industries are planuri de extindere de mai multă vreme, însă acestea au tot fost amânate din cauza lipsei de personal și, în plus, nu de puţine ori firma a fost obligată să renunţa la comenzi, pentru că nu avea oameni care să le onoreze.

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML