You are here: Home
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Retrospectiva săptămânii, la funduleţul gol…

E-mail Print PDF

# În spatele comicului propunerii cu oaia pe post de brand turistic, se află ditamai drama: aceea că oamenii care vin cu astfel de idei ne sunt miniştri! Ne reprezintă la nivel înalt. Sunt plătiţi foarte bine, au secretare, consiliere şi maşini la dispoziţie, un buget generos din care să se plimbe peste hotare sub veşnicul pretext de schimb de experienţă şi atragere de investitori… În loc să o facă de oaie într-un astfel de mod, aleşii noştri mai bine s-ar concentra să mai toarne nişte asfalt, căci o infrastructură de secol XXI ar fi cel mai bun brand pentru ţara noastră. Străinii ştiu că România este o ţară care merită vizitată, doar că nu toţi au elicoptere private ca să poată circula civilizat.

# Constantin Nicolescu a fost eliberat. Toată lumea se aştepta să vadă un om căzut, extrem de îmbătrânit, blazat… Când colo, a ieşit parcă mai fresh decât a intrat, semn că un om puternic e puternic oriunde, chiar şi fără să ocupe o funcţie care să-i confere, artificial, acest atribut.

# Între timp, la Bascov au descins procurorii, pentru a investiga nişte lucrări efectuate în urma unor inundaţii. Dacă ne aducem bine minte, şi Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru nişte lucrări efectuate în urma inundaţiilor. Concluzia? Dacă e nevoie de lucrări după inundaţii, lăsaţi totul cum aţi găsit după retragerea apelor, pentru că în perioada aceea e posibil să nu prea fiţi în... apele voastre! Riscaţi să vă ia valul şi să comiteţi... greşeli!

# Mare minune în Piteşti: s-a inaugurat primul autobuz electric, motiv de bucurie fără margini pentru primarul Cornel Ionică. În lume se construiesc în mod curent autostrăzi suspendate, se optează pentru trenuri de mare viteză care circulă pe deasupra oraşelor, ba chiar unele oraşe aleg să mute traficul în totalitate pe sub pământ... Iar noi ne bucurăm că avem un autobuz care merge pe curent, feştila mamei ei de civilizaţii care întârzie să ne viziteze!

# Apropo de autobuzul electric: după inaugurarea acestuia, mulţi cititori ne-au întrebat dacă sunt în pericol să se curenteze...

# Tot la Piteşti, artista Lidia Buble a făcut senzație cu show-ul dedicat copiilor, de ziua lor. Bine, nu ea, ci dansatoarele ei, cu funduleţele pe jumătate goale. Vă daţi seama ce încântare pe copii! Probabil că jumătate dintre ei au ajuns instant la pubertate!

# Ce este mai penibil decât comisia de anchetă a alegerilor din 2009? Mircea Geoană, fireşte, care a declarat că ştia că este filat 24 din 24 de ore. Şi cu toate acestea, s-a dus la Vântu înainte de ziua votului! Cam atât de prostănac e Geoană!

# Controlorii de zbor de la Romatsa arată cât de nociv este un monopol pe care a pus mâna o gaşcă de birocraţi care vor noi şi noi privilegii. Au salarii mai mari decât omologii de pe aeroporturile londoneze, unele dintre cele mai aglomerate din lume, au bonusuri şi pensii de invidiat, şi-au angajat toate rubedeniile şi pilele şi, cu toate acestea, nu suportă faptul că femeile de serviciu care lucrează la bugetari vor avea salarii mai mari decât ei. Şi decât londonezii...

# Cred că numai la noi se poate întâmpla ca o maternitate să fie inaugurată cu tot cu bacterii! Se întâmplă la Maternitatea din Fălticeni, care nu a putut fi deschisă, întrucât inspectorii sanitari au descoperit două bacterii care pot pune în pericol viaţa bebeluşilor. Controlul a fost declanşat după ce angajaţii au fost suprinşi cărând incubatoarele pentru nou-născuţi cu tractorul de gunoi. Bine că au intervenit inspectorii, că altfel, la maternitatea din Fălticeni, gravidele ar fi fost puse să nască pe vreo maşină de spălat, anesteziate cu un ciocan sau o duşcă de gin şi transportate în saloane cu roaba...

#  Liderii USR au votat pentru ca partidul să se poziţioneze împotriva redefinirii familiei în Constituţie. Cu alte cuvinte, să nu se specifice că familia e formată doar dintre un bărbat şi o femeie, ci să aibă şi persoanele gay dreptul de a-şi întemeia propriul cuibuşor legalizat cu acte de la primărie. Mai conservator din fire, Nicuşor Dan a izbucnit, declarând că el nu poate fi de acord cu o astfel de poziţie a partidului într-un stat profund ortodox (dar care rupe centura cu fetiţe în două!) şi că îşi dă demisia. Şi şi-a dat-o! Cred că numai la USR o discuţie despre familie poate destrăma o… familie politică. Teoretic, abia de acum înainte USR ar putea avea un viitor. Practic, în USR sunt în continuare prea mulţi...  Nicuşori.

# Am o veste bună şi una rea! Pe care s-o spun prima? Hai cu aia bună! România a înregistrat în aprilie, pentru a doua lună consecutiv, cel mai scăzut șomaj din ultimii zece ani! Veste rea este că această... performanţă economică s-a înregistrat datorită (adică... din cauza!) migraţiei externe. Adică românii buni de muncă au plecat în străinătate pentru un job mai bine plătit (deh, nu toţi prind un loc la bugetari)! Chiar şi aşa, PSD va consemna că, sub guvernarea sa, s-a mai înregistrat încă o performanţă extraordinară.

 

 

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML