You are here: Home > INTERVIU Ideal ar fi fost ca eu și Tudor Pendiuc să mergem împreună în alegeri
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

SAPTAMANALUL - ANCHETA

Ideal ar fi fost ca eu și Tudor Pendiuc să mergem împreună în alegeri

E-mail Print PDF

Noul primar al Piteștiului - Cornel Ionică:

După 16 ani ca viceprimar al municipiului Pitești, Cornel-Constantin Ionică va conduce Primăria Pitești și în următorii patru ani, de această dată ca primar, ales de piteșteni prin votul de duminică, 5 iunie. Ionică l-a învins pe cel căruia i-a fost mână dreaptă în toți acești ani, primarul Tudor Pendiuc, în fața căruia s-a poziționat cu o diferenţă de doar 338 de voturi. Despre relația cu Tudor Pendiuc, despre problemele și trădările din campania electorală, dar și despre cum intenţionează să conducă administraţia publică locală, ne-a vorbit deschis noul primar al municipiului Pitești.

Nu am vrut să candidez împotriva lui Tudor Pendiuc

Cum apreciaţi că s-a derulat campania electorală?

- A fost o campanie normală. Eu am început destul de târziu campania și am făcut-o în limitele decenței și ale normalității și, evident, în deplină legalitate.

De ce ați început târziu și mai ales de ce v-ați anunțat candidatura atât de târziu?

Au fost voci care au susținut că astfel ați picat în plasa domnului Tudor Pendiuc.

- Am refuzat să candidez la funcția de primar al municipiului Pitești și să intru în această campanie electorală, pentru că nu am vrut să candidez împotriva domnului Tudor Pendiuc. L-am întrebat la un moment dat dacă candidează, mi-a spus că îl bate gândul să nu candideze, că nu crede că va candida, că familia nu dorește și din alte motive știute de dumnealui. Am așteptat să văd dacă își anunță candidatura tocmai pentru a nu fi în poziția aceasta de contracandidaţi. Într-un final, partidul a insistat foarte mult, eu am refuzat de mai multe ori și până la urmă am acceptat.

De ce nu doreați să candidați împotriva domnului Pendiuc?

- În primul rând, din respect și pentru faptul că am fost colegi patru mandate și am avut o relație foarte bună. Ceea ce i s-a întâmplat și ceea ce i se întâmplă acum este absolut regretabil. Cea mai bună soluție ar fi fost ca eu și domnul Pendiuc să mergem împreună în alegeri. Că PSD s-a delimitat, că dumnealui și-a dat demisia este o altă poveste cu care nu am nicio legătură.

Viceprimarii nu au fost stabiliți. Ne vom așeza la masă să discutăm Domnul Pendiuc a contestat rezultatul alegerilor, a anunțat că va depune și la DNA plângere pentru fraudarea alegerilor.

- Este dreptul dumnealui să conteste. Nu aș vrea să comentez foarte mult aceste aspecte. Din ce știu eu, alegerile nu au fost fraudate sub nicio formă. Eu nu am cunoștință că cineva și-ar fi dorit sau și-ar fi permis să încalce legea, care este foarte drastică din acest punct de vedere, și nici nu a fost consemnată vreo încălcare sau vreo intenție de a se frauda alegerile.

Pe cine veți pune viceprimari?

- Nu am cum să vă spun la momentul acesta, pentru că trebuie făcută o analiză. Ne vom așeza la masă să discutăm. În plus, înțeleg că peste vreo două săptămâni se va constitui noul Consiliu Local.

Dar ce va conta în alegerea viceprimarilor?

- Vom discuta la partid toate lucrurile acestea. Va trebui să fi e oameni implicați, care să muncească foarte mult, pentru că efortul este maxim. Aici, zi de zi trebuie să muncești, ca să ții lucrurile în mână. Piteștiul este un oraș cu pretenții și ne-am propus să realizăm multe lucruri bune pentru orașul nostru. Piteștiul are nevoie de cât mai multe proiecte pe fonduri europene

Cum va arăta Piteștiul peste patru ani cu dumneavoastră primar?

- Piteștiul va continua linia ascendentă. Eu sper să avem cât mai multe oportunități pentru atragerea cât mai multor fonduri europene. Ne-am gândit și avem avem în porfoliu mai multe proiecte mari, iar sursa de finanțare nu poate fi decât din fonduri europene nerambursabile. Va trebui să muncim mult în zona aceasta și să folosim aceste oportunități. Eu știu foarte bine ce îi trebuie orașului și de ce are nevoie. Municipiul Pitești are nevoie de aceste proiecte uriașe și, dacă am putea să le realizăm pe alți bani decât pe ai noștri, ar fi extraordinar. Pe banii noștri nici măcar nu am putea să ne gândim la asemenea proiecte, dar să le și finanțăm.

Ce vă doriți să spună lumea, peste patru ani, despre primarul Cornel-Constantin Ionică?

- În toți acești ani, am fost foarte implicat în administrație, am fost în prima linie la toate realizările și la toate proiectele, am promovat politicile administrației publice, am avut întâlniri și discuții cu foarte mulți cetățeni, am susținut și am participat la promovarea și realizarea multor obiective necesare pentru orașul nostru. Cei care ne vizitează orașul sunt încântați de cum arată Piteștiului. Orașul nostru este frumos, atrăgător, plăcut, dar este loc și de mai bine. În acești patru ani, eu și echipa mea vom depune toate eforturile ca orașul să se dezvolte, să arate și mai bine, iar oamenii să fi e mulțumiți de prestația noastră și eu aș fi încântat dacă cetățenii orașului nostru ar aprecia munca mea de foarte mulți ani în primărie.

După cum ați spus și dumneavoastră, ați lucrat mult timp cu domnul Tudor Pendiuc. În toți cei 16 ani ați preferat să stați mai în spate, mai în umbră. De ce?

- Eu am făcut o bună echipă cu domnul primar, am lucrat foarte bine și i-am fost și mi-a fost aproape. Ăsta îmi este felul, nu aș vrea să mă laud, dar eu muncesc foarte mult, mă implic foarte mult și întotdeauna sau, pe cât posibil, duc lucrurile până la capăt. Ne-am completat unul pe celălalt. Eu zic că rezultatele s-au văzut, iar domnului primar Tudor Pendiuc i-am purtat și îi port stimă și respect. Au fost și mulți duplicitari, care au jucat și într-o parte, și în alta

Care a fost cel mai greu moment al campaniei?

- Au fost și multe cozi de topor care au dezinformat care au căutat pe toate căile să obstrucționeze bunul mers al alegerilor.

Aţi spus că s-a creat intenționat o confuzie legată de dumneavoastră ca propunere a PSD și candidatura domnului Tudor Pendiuc, identifi cat atâţia ani ca reprezentant al social-democraţilor.

- Confuzia s-a creat în rândul membrilor și al simpatizanților PSD care nici nu au fost informați.

Vreți să spuneți că nu au fost informați că domnul Pendiuc nu mai are legătură cu PSD? Sau unii au lăsat de înțeles altceva în mod intenționat?

- Ceva de genul acesta. Mulți au lăsat de înțeles altceva. Lucrurile nu au fost foarte clare pentru membrii și simpatizanții noștri. Și de aici s-a creat o anumită confuzie. Unii au spus că lucrurile trebuie spuse clar și au făcut și ei asta, dar au fost și mulți duplicitari care au jucat și într-o parte, și în alta. Îi știți?

- Pe foarte mulți îi știu. Eu nu agreez acest tip de atitudine și de comunicare.

Despre „lipsa de onoare” a viceprimarului Zidaru

Dacă îi știți, înseamnă că vă sunt apropiați. Veți lua măsuri?

- Vom vedea. Cât am fost coleg cu domnul primar Tudor Pendiuc, nu l-am trădat niciodată. Nici partidul nu l-am trădat. Eu sunt foarte vechi în partid, am ajutat pe toată lumea în sensul că am participat la foarte multe campanii, i-am susținut. Acum am fost în situația asta confuză și niște oameni care au crezut că se pun bine și cu unii, și cu alții au jucat strâmb.

Vă referiți cumva aici și la domnul viceprimar Zidaru, care în noaptea alegerilor era când în curte la PSD, când în biroul de la Casa Cărții al domnului Pendiuc?

- Eu nu i-am reproșat niciodată lucrul acesta. Nu se face așa ceva, nu este onorabil pentru dumnealui, dar nici nu i-am reproșat asta. Nici măcar nu i-am spus că știu despre treaba aceasta, deși colegii sunt de altă părere și manifestă o altă atitudine.

Dar dumnealui v-a zis ce căuta acolo în noaptea alegerilor?

- Nu l-am întrebat și nu i-am reproșat nimic. Nu am discutat acest subiect.

Ce nu veți face ca primar?

- Sigur niciodată nu voi face festivisme și tăieri de panglici. Nu agreez opulența. Voi merge pe proiecte în mod concret și o muncă susținută, dar discretă. E bine ca cetățenii să observe că se întâmplă ceva, vom da toate explicațiile în legătură cu tot ceea ce facem, dar nu voi ieși la modul deranjant în față. Nu am făcut-o și nu o voi face nici de acum încolo. Am văzut că nici cetățenii nu agreează opulența.

Comments

Name *
Code   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Submit Comment
 
Banner

Dosarul Primarului

EDITIE SPECIALA

Banner
Banner
Banner
Banner

Ads on: Special HTML